/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 9.
    0
    Yunan cografyası zordur. Dagları çin seddi gibi mk.Hava savunma sistemleri çok gelismistir(s300-rusya).O yuzden bayağı zaman alır.

    Edit:S300 hava sistemiyle egeyi donatmış adamlar. Fakirler ama her noktada s300 var mk
    ···
  2. 8.
    +1
    biz son yarim asirda ypg gibi pkk gibi sadece kürt milis gruplara karsi kismen basari saglamis bir orduyuz. bu yetmez gibi, ordumuzda liyakat ve bilgi sahipleri harcanirken, cemaat gibi olusumlara tevessul edenlerin yukseldigini yakin zamanda ogrendik. yine yakin zamanda yunanistan turkiyeye ait olan 16 adaya el koydu ve oraya asker cikardi (bir savas durumunda da batarya cikarmaktan veya ikmal istasyonlari kurmaktan da cekinmeyecektir). boyle bir durumda, yunanistan kutahyaya kadar ilerleyip eg kiyilarini ve hatta belki de istanbulu tamamen zaptedebilir. bolgede guvenlik saglanana kadar vs diyerek de oralarda kalabilir. ustelik bunu yaparken ne nato ne ab uyeligi, hicbir imtiyazini kullanmaya ihtiyac duymayabilir. son yillarda kriz ustune kriz yasadigimiz batili muttefiklerimiz de "bize eyyyyy diye posta koymayi biliyordunuz, hadi osmanli tokadi atin o zaman" diyebilir. kisacasi, gibebilirler bizi. akilli olun.
    ···
    1. 1.
      0
      La sq amk istanbul'a kadar aliyilarmis bu vatanı en zor döneminde alamadılar şimdi bu ordu bu millet verirmi amk Yunanistan kim gitsin ekonomisini düzeltsin AB olmasa batacak gidecek
      ···
      1. 1.
        0
        bu vatan osmanli yikildigindan beri en zor donemini yasiyor
        ···
  3. 7.
    0
    Yunanistan tek başına olursa evet belki daha kısa bile sürer. Ama Avrupa üyesi
    ···
  4. 6.
    +1 -1
    umarım trolsündür yoksa iq 80 dir
    ···
    1. 1.
      0
      Aminakodum iq makinasi misin?
      ···
  5. 5.
    +1
    Yunanistanla uğraşan biri boş yapmaktan başka bir şey yapmıyodur
    ···
  6. 4.
    0
    Tespitin dibi
    ···
  7. 3.
    0
    Ver mehteri
    ···
  8. 2.
    +3
    içli Köfte Tarifi

    Malzemeler

    1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
    1 çay bardağı irmik
    1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 su bardağından biraz az un
    1 çay kaşığı tuz
    1 su bardağı soğuk su
    içi için;

    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    300 gr kıyma
    3 orta boy soğan
    Yarım tatlı kaşığı salça
    Yarım demek maydanoz
    1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz
    Tuz
    Pul biber
    Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
    Kızartmak için;

    Sıvı yağ
    içli Köfte Tarifi Yapılışı
    Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
    Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
    Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
    Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
    ince bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
    Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
    Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
    Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. iç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
    Aşamaları çekemedim çünkü ellerim hamurlu iken fotoğraf makinesini tutamadım.
    Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.
    Bu ölçüden ortalama 18 adet çıkıyor. Yenilecek kısmı kızartılabilir, kalanı saklama kabı içerisinde derin dondurucuda saklanabilir.

    Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. içli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.

    Afiyet olsun.

    içli köfte püf noktaları
    içli köfte harcı yoğrulduğunda kıvdıbını ayarlamak için el ile yuvarlanıp yuvarlanmamasına dikkat edilir. Eğer dağılmadan yuvarlanıyor ise hamurunuz istenilen kıvamda demektir.
    içli köfte yapılırken hamurunun ince olmasına dikkat edilmelidir.
    Yapılan içli köfteler haşlanarak pişirilecekse tencerenin içerisine atıldığında karıştırılmamalıdır. Böylelikle dağılması engellenmiş olur.
    içli köfteyi bir diğer pişirme tekniği olan kızartma yöntemi ile de pişirebilirsiniz. Ancak bol ve kızgın yağda pişirmeye dikkat etmelisiniz.
    içli köfte şekillendirme teknikleri
    içli köfteye şekil vermekte zorlanıyorsanız limon sıkacağından yardım alabilirsiniz. içli köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içerisine streç film serili limon sıkacağına koyulur ve yanlarına bastırılarak inceltilir. Ortasına iç harcından koyularak yan kısımları üzerine kapatılır.
    Salatalıkla içli köfte açmayı daha önce duydunuz mu? içli köfte harcından ceviz büyüklüğünde parça alınır ve parmağınız yerine ıslatılan salatalık ile oyulur.
    20-25 cm uzunluğundaki streç film alınır ve üzerine mandalina büyüklüğündeki iç harcından yerleştirilir, üzeri tekrar streç film ile kapatılır. Merdane yardımı ile harç genişletilir. Harcı uygun bir kalıpla daire şeklinde keserek içerisine iç harçtan yerleştirilir ve streç film ile ortadan ikiye katlanarak kapatılır.
    içli köfte yanına ne gider?
    Genellikli içli köftenin yanına bir şey yapmanıza gerek kalmaz ancak ana yemek olarak içli köfte düşünüyorsanız başlangıç için istediğiniz bir çorbayı yapabilirsiniz.
    içli köftenin yanına yapacağınız mezelerde çok yakışacaktır.
    içli köftenin yanına yapacağınız tane tane pirinç pilavıda menünüze lezzet katabilir.
    içli köfte kaç kalori?
    Orta büyüklükteki bir içli köfte yaklaşık 349 kaloriye denk gelmektedir.
    içli köfte dondurucuya nasıl konur?
    içli köfteyi dondurucuya ilk olarak kızartmadan koyabilirsiniz. Bunun için içli köftelerinizi kızartma aşamasına kadar hazır hale getirdikten sonra bir tepsi ile ilk önce dondurucuda biraz soğumasını sağlayın. Böylelikle içli köftelerinizi poşete aldığınızda birbirlerine yapışmalarını engellemiş olacaksınız. Biraz soğuyan içli köftelerinizi buzdolabı poşetlerinize dilediğiniz kadar koyabilirsiniz.
    2. yöntem olarak içli köftelerinizi kızarttıktan sonra dondurucuya koyabilirsiniz. Bunun için içli köftelerinizi ister yarı kızartın ister tam kızartın. Eğer yarı kızartarak dolaba koymuş iseniz çıkarttıktan sonra tekrardan kızartarak hazır hale getirebilirsiniz. Tam bir şekilde kızartıp koymuşsanız çıkarttıktan sonra buzunun erimesini bekleyin ve mikro dalgaya koyarak ısıtın.
    3. yöntem ise haşlayarak saklama yöntemidir. Haşladığınız içli köfteleri soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dolaba kaldırabilirsiniz.
    içli köfte dağılmaması için ne yapmalı?
    içli köfteyi kızartırken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmelisiniz. içli köftelerinizi ne kadar çok karıştırırsanız o kadar çok dağılma ihtimali artacaktır.
    içli köftenizin hamurunun içerisine kıracağınız 1 adet yumurta bulgurların birbirlerine daha çok yapışmasını sağlayacaktır.
    içli köfte hangi yöreye aittir?
    içli köfte aslen Arap mutfağından gelmektedir. içli köfte daha çok Gaziantep, Kahramanmaraş, Tunceli, Malatya, Mardin, Diyarbakır gibi illerde görülmektedir. Ancak günümüzde oldukça sevilen içli köfte farklı şekillerde herkes tarafından yapılmaktadır.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Valla isime yarayacak saol
      ···
  9. 1.
    +4 -5
    3 saatte topraklarımıza katarız bence
    ···