/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1701.
    +1
    Bir gün gelir çocuklarınız size devlet ve bağımsızlık alameti nedir diye sorarlarsa;
    bağış, aşevi, bedava ekmek dağıtımı, sahra hastanesi, orkestralı moral tırı
    dersiniz. çünkü "devlet içinde devlet olmaz" diye bir bahaneyle alayı yasaklandı.
    Vatandaşa hizmet vermeye çalışan belediyeler "muhalif" diye reva görülen bu muamele direk halka yapılmış bir harekettir, zulümdür ve halkın aklıyla daşşak geçmektir. Belediyelere ya da muhalefet kanadındaki siyasetçilerin eylemlerine "paralel, ayrı baş çeken" gibi sıfatlar yüklemek katıksız... neyse kötülüktür diyelim. Çünkü bu eylemler için belediyeler yetkilerini padişah veya çakma reyizlerden almazlar.
    Belediyeler, mahalli idarelerden (yerel yönetimlerden) olup; yetkilerini anayasa ve yasalardan almışlardır. Yani iktidarın yasakladığı her şey, belediyelerin yasal görev ve yetkileri arasındadır.
    Bunların asıl amacı halka hizmet değil kendi çıkarlarıdır, aşı mı buldunuz yok öyle dava, kralını biz buluruz. bulamadık mı geberir gidersiniz sıkıntı yok, maske mi dağıttınız, satışını bile yasaklarız biz dağıtırız, ee dağıtamazsak geberirsiniz sıkıntı yok, yardım mı yapmak istediniz? hesaplarınızı bloke ederiz biz yaparız o yardımı (ak yüreklilerimize) yapamazsak açlıktan geberirsiniz sıkıntı yok
    heştek beter ol türkiye
    ···
    1. 1.
      0
      5393 sayılı Belediye Kanunu'nun;
      - Belediyenin Görev ve Sorumlulukları başlıklı 14. maddesinin a) bendi uyarınca; BELEDiYELER SOSYAL HiZMET ve YARDIM YAPAR VEYA YAPTIRIR.
      - Belediyelerin Yetki ve imtiyazları başlıklı 15. maddesinin i) bendi uyarınca; BELEDiYELER, BAĞIŞ KABUL EDEBiLiR.
      - Belediyenin Gelirleri başlıklı 59. maddesinin g) bendi uyarınca; BAĞIŞLAR, BELEDiYENiN GELiRLERi ARASINDADIR.
      ···
   tümünü göster