1. 1.
    +105 -24
    ergenliğe yeni yeni girmişsinizdir. ailenizden durumu saklamak istersiniz. banyoda gibinizi tıraş edip babanızın şampuanıyla 31 çekerken babanız banyoya girer. utanırsınız. siz eliniz gibinizde utanmışken babanız gördükleri karşısında şok olur ve banyodan sonra sizi yanınıza çağırır.

    yanına gidersiniz, sizi koltuğa oturtur. ailenin kıymetli ve eski eşyalarının saklandığı sandıktan bir düzine erotik dergi, 10 santimetrelik kırmızı kurdele, 1960 yılından kalma tarihi hacı şakir banyo sabunu ve babaannenizin ördüğü 2 adet naftalin kokan dantelli kumaş mendili getirir, önünüze koyar. şaşırırsınız. babanız uzaklara dalarak "bak evlat, bu fotoğrafa bakıp dedenle ilk 31imizi patlatmıştık. şimdi bayrağı ileri taşıma sırası sende" der. 31 felsefesinden kısaca söz ettikten sonra gözleri dolu dolu kendi boxerını ve sizinkini indirir. kendi yannanını okşayıp kaldırdıktan sonra kurban kesen kasapların bıçak bileyişi gibi yannanınızdan tutar ve iki yannanı birbirine sürter. 1964 şubat ayı ses dergisi kapağına bakarak bir eliyle kendi yannanını diğer eliyle sizin yannanınızı sabunlamaya başlar. fedakar babanız karşısında yannanınız utana sıkıla, istemsizce kalkar. yannanınızı yanlış tutarsınız. fedakar babanız sürekli yanlış yaptığınız konusunda sizi uyarır. babanız sizin yannanınızı sıktığınızı görür ve "bak oğlum, gövdesinden yumuşak kavrayacaksın, beni izle. işte böyle" der. o an gerçek bir 31 dersinde olduğunuzu daha iyi anlarsınız. babaannenizin el emeği göz nuru işlediği dantelli kumaş mendile boşalıp beraber banyoya girersiniz ve 31 emekçisi babanız size gusül abdestini öğretir. Ritüel sonunda babanız kırmızı kurdeleyi yannanınıza bağlayarak işte benim oğlum bu! diye komşularınıza haykırır.

    aradan yıllar geçer. tarih 14 ekim 2012yi gösterir. sabah ezanı okunacakken gözleriniz dolar, efkarlanırsınız. bir sigara yakarsınız. "keşke babam sağ olaydı da yine karşılıklı 31 çekeydik. neredesin yannanı büyük! neredesin güzel insan!" diye kendi kendinize konuştuğunuzu fark edersiniz. o artık yoktur ama bu dünyaya belki de bıraktığı en önemli mirasın yıllar önce size birkaç erotik dergi, sabun ve babaanne yadigarı dantelli kumaş mendiller olduğunu fark edersiniz. hayatta aldığınız en önemli dersin rahmetli babanızdan yıllar önce aldığınızı anlarsınız. hıçkıra hıçkıra tek göz odada yapayalnız ağlarsınız.
    ···
   tümünü göster