1. 1476.
    +24
    4 ocak 1216: dört gündür yılbaşını kutluyoruz. bizdeki de ne savurganlık ne şehvet düşkünlüğü ne pişkinlikmiş arkadaş. millet akşama kadar eğleniyor, sabahlara kadar dans, müzik, eğlence. tarkanlar da gitmedi. tiksindikçe tiksindim bu milletten. ne idüğü belirsiz tipler, namusumuz ırzımız var bizim.

    5 ocak 1216: hamdi çavuşu çağırttım, ver elyınslarını defet şu melunları dedim. yol verdik, pembe tarkanlar ayrıldılar.

    7 ocak 1216: kaya bey ve atlıları geri döndüler. stirling savaşı william'ın zaferiyle sonuçlanmış. ordusu ile briton diyarlarını işgale başlamış. dedim "ordu kaç kişidir", "on beş" dedi kaya bey. on beş kişi ile ülke mi işgal edilir lan?

    10 ocak 1216: kuzey duvarına açılan boşlukları örmeye başladık. pekekent oduncular ormanı düzgün de kesmemişler. bazı yerlerde ağaç var bazı yerlerde yok. duvarı nasıl yaparsak yapalım bir yerde boşluk kalıyor. köylüler falan geçiyorlar ağaçla duvar arasından. deli ibrağam'ı çağırttım, bulamadılar.

    12 ocak 1216: deli ibrağam'dan halen haber yok. eniştesini de alıp gitmiş. merak ve endişe içerisindeyim. bir delilik yapmaya. gerçi yaparsa yapsın, biraz da başkaları uğraşsın. sabır Ya Rab.

    16 ocak 1216: lalamı ziyarete town center zindanlarına indim. pek bir zayıflamış buldum. "sıhhatin nicedir lala?" dedim. küfretti. "sonra görüşürüz lala" dedim, ayrıldım. bi muhteşem yüzyıl tadı yaşatmıyorlar adama.

    20 ocak 1216: kuzey duvarında uzun mızraklı, geniş kalkanlı birini görmüşler. açık mavi giyordu dediler. meraka kapıldım, kaya bey'e söyledim, beş atlı saldılar peşinden.

    23 ocak 1216: atlılardan haber yok. kaya bey'e kalan atlıları da salmasını söyledim. altı atlı daha kuzeye yolladık. hamdi çavuş'a emir buyurdum dört de pikeman yolladık.

    26 ocak 1216: pikemanlerin üçün geri geldi. ağız göz darmadağın bunların. "atlılar nerede?" dedim. "yok beyim.." dediler. "pusuya düştük beyim, ben diyeyim yirmi siz deyin yirmi beş kişiydiler" dediler. telaşa kapıldık. kuzey surlarına bizzat denetime gidiyorum yarın.

    27 ocak 1216: geçen haftaki açık mavi giysili adam bu sabah kuzey surlarının dibine kadar geldi. yarı sarhoş "kraaaal" diye bağırıyordu, surlara çıktım "ne var" diye seslendim. "sen kralsan bu daha kraaaal" diye indirdi pantolonu bir taraflarını gösteriyor. "edebini takın bre deyyus" diye kükredim. "naparsın laaan" diye bağırdı bu. "atlılarını hacavat ettim daha ne yaparsın" dedi. okçulara emir verdim, oklamaya başladılar bunu. "ben teutonum laaaan, aşiretiz lan biz" diye bağıra bağıra uzaklaştı.

    28 ocak 1216: pikemanleri çağırttım. "lan hani yirmi beş kişiydiler?" diye sordum. sus pus oldular. hamdi çavuş "beyim teuton şovalyesi o adam, çinçin'in adamları, her türlü yol var bunlarda, ilişmeyelim" dedi. ya sabır çektim. giden atlılara mı yanayım, zedelenen irtibarıma mı bilemiyorum Ya Rab bize sabır ihsan eyle.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster