1. 26.
    0
    @31 elin kanayınca oruç bozulmaz merak etme. çok fazla kan kaybında oruç bozulur. ya burda şimdi size şakirtlik yapacak değilim. hepinize tek tek cevap verecekte değilim. bende dinimi tam anlamıyla yaşamıyorum bende sizin gibi yaşıyorum yani. ama ben gönülden inanıyorum sadece bununla olmuyor diyeceksiniz belki ama bu böyle.
    1- sen düşünmemiş olabilirsin ama düşünenler elbet vardır. kişiden kişiye çok fark var öyle değil mi?
    2- nasıl ki keyifler varsa acılar da var. dünya cennetle cehennemin bir arada yaşadığı bir yer olarak düşünebiliriz. acılarda var güzelliklerde..
    3- sen çok yüzeyselsin kardeşim tabularını yık. maddi durumu çok kötü bi insan bu pahalılıkta et alamayabilir. en azından senede bir yemesi uygun olmaz mı sencede? hem para konusunda zekat var sadaka var fitre var?
    4- insanlar bir şeyleri yaparken kusursuz yapmak ister değil mi? allah'a olan borçları içinde öyle yapmak istiyorlar ne var ki bunda?

    ayrıca şimdi bana bir çok soru soracak insanlar olacak okuyacağım büyük ihtimalle ama hepinize cevap vermem mümkün değil. ve bildiklerimde maalesef sınırlı cevap veremezsem arkamdan cevabı yok buna falan diye düşünmeyin diye söylüyorum. ki cevabım olmayacak ya da benim bilgimin yetmediği bir çok şey var muhakkak. ki ben kendi fikirlerim olarak söylüyorum bunları da. bir hocadan ya da bir başkasından duyduğum cevaplar değildir..
    ···
   tümünü göster