1. 101.
    0
    @48 şimdi anlatıcam da okur musun bundan emin olamıyorum * kısa kısa anlatmaya çalışayım panpa. kadına şiddet bi emir mi? bir ceza mı? Peygamber yapmış mı? * miras meselesine gelince, kesinlikle öyle birşey yok. mümkün olamazki dediğin gibi bişe, yani dağıtılanın eldekinden fazla çıkması * sen kendin hesapla hem ayrıca sanıyorum bu islam hukuku meselesi ayrı bi alan. biz Türk ceza kanunu'nu okusak doğru düzgün bi kanun / ceza çıkartamayız ama ustaları yani hakimler çıkartır
    öyle birşey bu da : ) Yatak odası fantezisi değil o, Kadınlarla ilişkiye girmenin usulünü söylüyor Allah. Eski cahiliye kurallarından arındırıyor.

    Kuzeniyle evlenme meselesi, akraba evliliği yoktur cahiliye döneminde. insanların kendine yasak kıldıgı birşeyin önünü açtı islam. Sana daha fazla kadın imkanı verdi yani bi manada. işte bunu göstermek için evlendi hz. Muhammet. işi nekadar zormuş demi. Eski adetler usuller ne olursa olsun, O, Allah'ın emirlerini uygulamakla görevli o yüzden Rasul (elçi). Niye ben olmadım der bazıları, kolay mıymış.

    hem bu meseleler her dönem konuşulmuş, düşünsene insanlar dünyayı dönmüyor sanıyormuş ve tepsi gibi sanıyormuş vs.vs.
    Allah rasulü ay'ı ikiye bölüyor mucize olarak, adamlar büyücü diyor daha neler neler...

    zaten Hz. Muhammet'in en büyük mucizesi Kur'an'mış, çünkü Grameri, edebiyatı, sesleri ahengi harika olan bu kitap okuma yazmaya bilmeyen Bir'inin agzından dökülüyor söyleniyor. yani herhangi biyerden beslenme yok.

    Cennete herhalde bu halimizle layık oldugumuzu düşünemeyiz. Orada Peygamberlerin sofrasına oturulucak veya yollarda onlarla selamlaşılacak. Biz bile ahlaksız birini evimizde misafir etmekten çekiniriz misafir edemeyiz yani.. Eh işte cennete gitmek için de Kur'an törpüsünden geçmek gerekiyormuş.

    Bir de o ilahi kitabın nekadarını anlayabilirzki. Adamlar herşeyi nasıl görür Allah diyordu bi zamanlar.. şimdi bak gelişen teknoloji bize bunun yollarından birini gösteriyor. Seslerin görüntülerin kaydedilmesi meselesi vs.vs... Her dönem konuşulmuş. bir de biz bunları yorumlayamayız panpa. bu işin eğitimi var insanlar yıllarını ömürlerini veriyorlar. Hz. Ömer bakara suresini 15 senede bitirdim diyor.. yani din biraz da kabullenmektir. Allah'ın kanunların teknoloji yada bilim tarafından ispatını beklersek oooo işimiz var. bu teknoloji ve bilim suçudur. Ben inanıyorum, inandıklarımın da zamanla, çeşitli vesilelerle de ıspatını görüyorum.

    uzun oldu afedersin *
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster