1. 1.
    0
    Hatırlayacak olursak Bülent Arınç’ın annesi için verilen yemeğin bedelini Manisa emniyet müdürlüğü ödemişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devlet bakanlığı yaptığı dönemde devletin paralarını şahsi harcamalarında kullandığı için mahkum olmuştu.bu durum Necip Fazıl’a üstad diyerek izinde gidiyoruz diyenlerin izinde gittiklerini belegeler neitelikte değil mi?
    Necip Fazıl Kısakürek’i tanıyan bilen herkesin ortak görüşü Necip Fazıl’ın Atatürk düşmanı olmasıdır. Hala belirli yerlerde Necip Fazılın Atatürk düşmanı olmadığını vurgulayanlar var. Kendilerini kandırırlar. işte Necip Fazıl’ın hayatı boyunca yargılanmasına sebep olan olayların listesini aşağıda veriyorum.


    NECiP FAZIL'IN TUTUKLANMA NEDENLERiNDEN BiRKAÇI:
    - Türklüğe Hakaret: 9.6.1947 – 5.8.1947 (1 ay, 27 gün)
    - Türklüğe Hakaret Davası Bitti, Son Posta, 6 Ağustos 1947
    - Türklüğe Hakaret: 21.4.1950 – 15.7.1950 (3 ay, 25 gün)
    - Tevkif Müzekkeresi, C. Savcı No: 950 / 5191
    - Atatürk'e Hakaret: 15.10.1960
    – 18.12.1961 (1 yıl, 65 gün)- 1960 / 3349 numaralı mahkûmlar için müddetnâmeDestân adlı şiirinde Cumhuriyet inkılâplarına ve Atatürk'e dolaylı yoldan hakaret vardır.

    Atatürk düşmanlığını belgeleyen sözleri ise aynen şöyledir; "Ah küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap;Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılâp!

    Görüyorsunuz inanılmaz bir yenilik, çağdaşlık ve Atatürk düşmanlığı.Ve bu gün bu adamı üstadımız diyen kişiler ise memleketimizi yönetmektedir.

    Peki Necip Fazıl temelden beri bir Atatürk düşmanlığı mı yapıyordu? Tabiki hayır ilk zamanlarda Atatürk döneminde tam bağımsızlık yaşandığı dönemlerde Atatürk’ten çok Atatürkçülük yapıyordu.Ne zaman menderes hükümeti ile abd kabusu ülkenin üzerine çöktü Necip işte ozaman abd yanlısı oldu. Atatürk döneminde yaşanan Menemen olayına istinaden irticayı “zift ruhlu, zehir”olarak belirtmiş Menemen olayını ise şu sözleri ile lanetliyordu.”Vatanımızın kalbimize en yakın bir köşesinde daha dün düşman bayrağından temizlediğimiz bir meydanı (menemen) bugün “inna fetehnaleke” yazılı zift ruhlu bir irtica aleminden temizliyoruz. irtica,yatağımızın başucundaki bir bardak suya karıştırılan zehirdir”
    Hatta 1943 yılında Büyük doğu dergisi’nin kasım sasyısında Atatürk’ün ölmediğini birgün mutlaka geri döneceğini söylüyordu. Ancak menderes hükümeti ile birlikte bu sözlerini unutuyor örtülü ödenekten aldığı sıcak paraya zihniyetini satıyor bir anda Atatürk düşmanı oalrak amerikancı bir zihniyete bürünüyordu.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster