1. 1.
    0
    Cumhurbaşkanının, başbakanın Bülent Arınç’ın Kemal Unakıtan’ın üstad diye nitelendirdiği Necip Fazıl hızını alamıyor ABD’nin iran’a olan işgal heveslerini haklı bulmakla kalmıyor teşvik ediyordu. Belirli zamanlarda katıldığı toplantılarda da yine dini bilgiler veriyor, dinden imandan bahsetmeye devam ediyordu.ABD’nin irana saldırması konusunda tepkili olan Erbakan Necip Fazıl’dan şu sözlerle nasibini alıyordu:”Bana isnat ettikleri kusur olarak Amerikalıları iran cenubunu işgal etmeye teşvik ettiğimi öne süren bu beton kafalı köpekler bilsin ki ABD nin Moskova’nın orayı işgal etmesini önlemek için geçici olarak işgal etmesini istiyorum. Moskova tehliskesi geçince ABD’ye bölgeden çekil demek kolay.” Görüyormusunuz Necip Fazıl kendini ABD ci olmakla kalmıyor sanki ABD ye direktif verecek pozisyonda kendini görüyordu.

    Necip Fazıl’ın ABD’ye olan düşkünlüğünü belgeleyen bir sözünü daha belirtmek istiyorum diyor ki Necip Fazıl;”Amerikan politikasını korumakla mükellefiz, amerikan siyasetini tutmak biricik yol”

    Necip Fazıl bir yandan ABD fanatiği olurken bir yandan din dersleri vaazları veriyor bir yandan da at yarışına merakından dolayı borç üstüne borca giriyor bu borçları ödemek için iş bankası adına “Ata Senfoni” kitabını yazıyordu. Birgün Kumar oynarken basılıyor Basıldığında “ben orda araştırma yapıyordum” diyerek basılma olayından sorumlu tuttuğu Ahmet Emin Yalman’ı “Deyyuslukla” suçluyordu.
    ···
   tümünü göster