1. 1.
    0
    1 – N. Fazıl, 1947 ve 1950 iki defa olmak suretiyle Türklüğe ve 1960'da Atatürk'e hakaret suçlamasıyla yargılanmış mıdır?

    2- Necip Fazıl, 5816 sayılı Atatürk'ü koruma yasası uyarınca istanbul Toplu Basın Mahkemeleri'nce 8.7.1981 tarihli ve 1977-137 sayılı kararı ile Atatürk'e hakaretten mahkûm edilmiş, bu mahkûmiyet kararı Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin 17.2.1982 tarih 1982-13 esas ve 1982-786 sayılı kararı ile onanmış mıdır?

    3- N. Fazıl, 17 Temmuz 1959'da Büyük Doğu dergisinde yayımlanan bir yazısında "Amerikan politikasını korumakla mükellefiz... Amerikan siyasetini tutmak biricik yol... Amerika'dan nazlı bir sevgili muamelesi görmek biricik dikkatimiz olmalı. Yoksa bir Amerikan bahriyelisinin iki yana açık bacakları arasında mütalaa ettiği kadından ileri geçemeyiz.
    Dış siyasetimizde Amerikan siyaseti ve iç bünyemizde Amerikanizm politikasını kendimize tecezzi etmez (birbirinden ayrılmaz) bir siyaset vahidine (tekliğine) göre ayarlamakta büyük ve her işe hâkim bir mânâ gizlidir." diyerek Amerikan emperyalizmin savunuculuğunu yapmış mıdır?

    4- "Son Devrin Din Mazlumları" adlı kitabında ingiliz desteğiyle gerçekleştirilen Dersim'deki Kürtçü ayaklanmaları desteklemiş midir? Bu kitabında bölgede Kürtleri tepeleyen kahraman Türk askerlerini katliamcı ve soykırımcı olmakla suçlamış mıdır?

    5- "Ah küçük hokkabazlık, sefil aynalı dolap / Bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılâp" şeklindeki mısraları ile kast ettiği "maymun" ve "inkılâp" nelerdir? Bu soruyu büyük bir ıstırap ve utanç ile sorduğumu da belirtmeliyim…

    6- irticaî terör nedeniyle yitirdiğimiz en kutlu ve kutsal şehitlerimizden biri olan Şehit Kubilay ve menfûr Menemen hadisesi hakkında N. Fazıl'ın Büyük Doğu dergisinde bu işin devlet provokasyonu olduğu iddia edilmiş midir? Bu yazı ile o devrede devletin başında bulunan Atatürk zan altında bırakılmış mıdır?

    7- Başlık içerisinde belirtilen Türkçe hakkında düşünceleriyle, Türkçe'de bulunan tek heceli kelimelerin fazlalığını dolayısıyla "Türkçe'yi kalitesizlik ve Türkleri kafasızlıkla" ithâm etmiş midir?

    8- Yine aynı yazısında "Türk, islâmiyeti kabul ettikten sonra düşünmeye başlamıştır." diyerek binlerce yıllık islâm öncesi Türk tarihine, medeniyetine ve Müslüman olmayan Türklere hakaret etmiş midir?

    9- Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitâbesi'ne nâzire olarak kaleme aldığı kendi Gençliğe Hitâbesi'nde "... halka değil Hakk'a inanan, meclisinin duvarında "Hakimiyet Hakk'ındır" düstûruna hasret çeken, gerçek adaleti bu inanışta ve halis hürriyeti Hakk'a kölelikte bulan bir gençlik... " şeklinde düşünceleriyle Başbuğ Atatürk'ün "Egemenlik kayıtsız-şartsız milletindir" düşüncesini tel'in ve tekzip etmiş midir?

    10- Bizzat en yakınlarının şahâdetiyle ile "Büyük Doğu" dergisine DP iktidarının bilhassa son yıllarında Menderes tarafından örtülü ödenekle para aktarıldığı şeklindeki iddialar doğru mudur?

    Mustafa Kemal ATATÜRK’e pervasızca saldıran okumadan araştırmadan kulaktan dolma gerçek dışı bilgilere bel bağlayan kişilerin bunları araştırmasını öneririm.Ve Mustafa Kemal ATATÜRK’e saldıran bu zihniyetlerin kendi savundukları din maskesine bürünmüş zatı şahanelerin! Kirli çamaşırlarını görerek ne olduklarını nasıl bir yalan içinde oılduklarını görmelerine vesile olduysam ne mutlu bana.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster