1. 51.
    -1
    bin kere anlattik, islam dininde hicbir celiski yoktur, yine anlatayim panpa:

    nerden basliyim bilmiyorum. neyse

    1- "tum dinler" yazmissin, oncelikle islamdan baska din yok. hz. musa doneminde inanan museviler muslumandi, yada hazreti isa doneminde inanan hristiyanlarda muslumandi. yani ilk insandan hz ademden bu yana dinler tahrif edilmis. insanlar mantikla yorumlamaya calismislar cozemedikleri meseleleri. mesela hazreti isanin dogumu. babasiz bir cocuk dogamiycagina gore trinite yi cikarmislar... vs

    2- dunya hayati tamamen bir test. Allah once melekleri yaratti fakat melekler Allahin emrinden cikmiyorlar. Sonra nefse tabi olan canlilari yaratti ve bunlari digerlerinden ustun kildi. neden? ozgur iradesiyle Allahi taniyip ibadet edenler cok buyuk mukafat alicaklar ama bunlar icin bir test olmasi gerekiyor bu iradeyi sorgulayacak. varliklar yaratilirken insan dunya testini kabul etti, cunku cennette sonsuz yasam gibi bir mukafat var, ve insan dunyaya indi. sende kabul ettinki insan olarak dogdun, yoksa bir inek olabilirdin panpa.

    3- diger dinlerde dogan bebekler. allah yine herkese idrak ve cevresindeki olaylari anlama kapasitesi verdi. islami duysunlar, allahin varligini kabul edip inansinlar, allahi tanisinlar diye. bundan bir kisim insanlar nasibini alamaz, ornegin dunya sevgisi ve kalplerinde kibir olan insanlar. (not 1: ben amerikada yasiyorum bunu kendi gozumle gordum) (not 2: fettullahci degilim) fakat su da var islami duymadan yasayan insanlarda var, veya yanlis duyan insanlar var (ornegin muslumanlar terorist gibi) bunlar mesul degildir.

    yazmaktan yoruldum lan, biraz arastirin panpa ya, biraz sorgulayin. aklina bir soruyu takip pesinden gidip ateist olmak cok kolay. kitaplar alip arastirmak cok zor geliyo insanlara. en onemliside kibiri bir kenariya birakin.
    ···
   tümünü göster