1. 1.
    0
    beyler ilk önce adam akıllı olan aydınlatan yaşamış bilen insanlar gelsin

    (bkz: oo oralarda iyi kız gibersin oo para var ananqitsin oraya xd ananla qitmstim ztnn xdxd) diyenler bi sihtirsin gitsin +18 hatta +20 insanlar gelsin eğri oturak doğru konuşak.

    şimdi beyler ben tercihlerden üniversteye giremedim ayrıca istediğim bölümlere puanım yetmedi ve 1-2 hafta sonra öğrendimki türkiye'deki dil kursu veya dershane ücretine bu ülkelerde üniverste okuyabilirmişim.

    düşünün dershane fiyatına üniverste ki burdaki özel üniverstelerdende kat kat ucuz böyle bi avantajları ve hatta ülkede ucuz olduğu için böylede bir avantajı var.

    fakat denklik konusu aklımı epeyce bir karıştırdı ne gibime yarıyor bu denklik bi türlü çözemedim aslında çözdüm sayılır ama anlıyamadım sonra istedikleri belgeler transkript filan cart curt baya aklımı gibti

    Uluslar arası denkliği olması ve mezunluktan sonra illa yök'ün sınavına girmekmi gerek.

    birde ygs puanı ile girdiğimdemi yoksa puansız gittiğimdemi yökün sınavına girmem lazım.

    yani bu yökün kuralı avrupadaki yada doğu ülkesindeki her üniversite içinmi geçerli yoksa denkliği olmıyan üniversiteler içinmi geçerli.

    yani mesela bu sene bulgaristanın denkliği yok diye biliyorum ben bulgaristana gidip mezun olduğumda yökün sınavına girmem lazımmı geçerli olması için yoksa o ygs'siz gidenler içinmi geçerli.

    veya rusyanın moskova şehrindeki ünivestesinde denklik var diye biliyorum şuan yani mesela ordan mezun olduğumda aynı şeyler geçerlimi yoksa aksinemi ya da avrupa birliğinde olmadığı için aldığım diploma bi işe yaramazmı tabi bu azerbaycan içinde geçerli.

    birde şöyle bi durum var peder diyorki 1 sene boyunca kendini üniversite sınavı için kas dershane özel hoca cart curt bütün giderlerin benden diye ama pek sıcak bakmıyorum.

    bilgilendirin binler.

    edit: ukrayna hakkında bilgi verildi panpalar (fakat daha fazla biliyorsanız dinlerim yinede)
    rusya azerbaycan ve bulgaristan hakkında bilgisi olanları can-ı gönülden dinlerim.

    2. edit: birde bu ülkeler veya değişik ülkeler konusunda eksi yönleri ve artı yönlerini ek olarak belirtirseniz tam bilgilenmiş olurum.
    ···
   tümünü göster