1. 1.
    +8 -1
    panpalar ben kendim zaten klişe cümleler ve formalite anlatımlardan sıkıldığım için size burada phorm konusunu basite indirgeyerek ve gerektiği yerde dejenere ederek anladığım kadar, anlatmaya çalışacağım. özet geçeceğim yani.

    phorm nedir?
    phorm kullanıcılara ait verileri yedekleyerek size, yani 'son kullanıcı' diye tabir ettiğimiz kişilere web sayfalarında gezinirken kişiye özel reklamları göstermeye yarayan sistemdir. ve bu ingiliz(bildiğim kadarıyla) şirket Avrupa'da bir çok ülkeden ihraç edildikten sonra ülkemizde ttnet ile sözleşme imzalamış bulunmaktadır.

    isterseniz bu sistemin biraz işleyişi ile ilgili bilgilere ve kendini savunduğu argümanlara geçelim...

    1- phorm kullanıcıya ait verileri 2kb dosyalar halinde yedekleyerek, size her zaman gezindiğiniz web sayfalarında, görmek istediğiniz veya ilgili olduğunuz reklamlarla karşılaşmanızı sağlıyor.
    (*ilk bakışta ne kadar güzel gözükse de biraz detayına inmek istediğiniz zaman pek de sağlıklı bir sistem olmadığını anlıyorsunuz. ttnet kullanıcılarının bilgileri ülkemiz dışından başka bir şirket tarafından her zaman denetleme şansını kayıtsız veriyorsunuz.)

    2- sistem aktif hale getirildiği vakit kullanıcıya 24 haneli bir kimlik numarası belirliyor ve sizin yaptığınız aramalara, belki de araştırdığınız konulara dayanan bilgileri izleyerek çalışıyor.
    (*sistem aktif hale getirildiği takdirde cümlesi tamamen bir muamma, zira çoğu ttnet kullanıcısı yaptığı araştırmada kendi haberi olmadan sistemin aktif hale geçmiş olduğunu gördü.)

    3- kullanıcıya ait veriler 7 gün süreyle saklanıyor sonrasında siliniyor.
    (* tamam mı sakın korkmayın sadece 7 gün .s .s)

    4- sistem 13 yaş altı kullanıcıların kapsam dışında kaldığını savunuyor.
    (* peki aynı bilgisayarı kullanan aile bireylerinin ayrımını nasıl yapacak, bunu nasıl bir algoritmayla sağlayacak ? doğrusu ben de merak içindeyim.)
    ···
   tümünü göster