1. 1.
    +75
    son anda dolandırılmaktan kurtuldum panpalarım paylaşayım da kimse bu tuzağa düşmesin amk.

    beyler az önce 216 222 28 88 numaralı telefondan adının büşra kılıç olduğunu söyleyen bir bayan aradı. enerji tasarrufu genel merkezinden arıyorum dedi ve ismimi söyledi. enerji bakanlığıyla yaptıkları bir protokol gereği türkiyede abonelere 10 yıl boyunca %30 indirim sağlayacaklarından falan bahsetti.

    huur kendinden o kadar emin konuşuyor ki sanırsınız bakanlık müşaviri. bir de ekrandan hangi banka ile çalıştığımı söyleyince iyice kendimi konuya kaptırdım amk. elektrik faturamın ne kadar geldiğini de sordu. 30 tl nin üzerindeymiş o halde siz de indirim kapsdıbına girmektesiniz dedi.

    ardından kalem kağıt aldırıp kendi adını soyadını ve genel merkez dediği bir telefon numarasını daha yazdırdı beyler. telefon 212 347 72 80. benim danışmanım kendisi olacakmış amk. her istediğimde bu numaradan kendisine ulaşacakmışım güya.

    ardından kredi kartıma geldi olay. indirim sağlayabilmemiz için bazı kredi kartı bilgilerinizi almamız gerekecek dedi. kartın güvenliği açısından arkadaki 3 haneli kodu sormayacağını söyledi.

    kartın üzerinde isminiz büyük harflerle şu mu yazıyor diyerek adımı soyadımı söyledi kaltak. kartın tipini sordu visa mı master mı diye visa dedim. ardından bombayı patlattı.

    kartın ön yüzünde 16 haneli kart numaranızın ilk 4 hanesini kapatıp diğer 12 haneyi bana söyleyin diyince benim jeton düştü amk. zütveren karı ilk 4 hane zaten banka kodu ve bankayı biliyorsun zaten.

    hemen telefonu kapattım ve google "enerji tasarrufu genel merkezi" yazıp aratınca bunların dolandırıcı olduğunu anladım.

    aman beyler dikkat bu tür bir telefon gelecek olursa okkalı bir küfür sallayıp kapatın telefonu panpalarım. kimsenin başı yanmasın amk.

    edit1 : arkadaşlar, konuyu olan-bitene taşıyan sevgili tahta yarak moduma hassasiyetinden dolayı teşekkürler.

    edit2 : bir de bu büşra denen huurnun verdiği şu numara var beyler, bu numaradan da arama gelirse açmayın amk, ya da sövüp kapatın. genel merkezlerinin numarasıymış güya (212) 347 72 80
    ···
   tümünü göster