1. 1.
    -1
    Masada ki rakı 10 lirayı bozuk parayla almamızdan kaynaklı bitmemek için resmen direniyordu,ne bereketli rakıymış.Meze olarak sohbet ve en uyduruğundan alınmış beyaz peynir dışında hiçbir şeyimiz yoktu.Hayat ucuz değildi ama sohbet bol ve ucuzdu buna paralel oranda kaliteli.

    Ne kadar saçma sapan şeyler konuşuyorduk ve konuşmuştuk,sarhoş muyduk ? Yoksa ayık halimizle tartışamadıklarımızı tartışıyorduk.insan kesinlikle sarhoş gezmeli.

    Hayatı tartışmanın sarhoşluk gerektirdiği zamanlar vardır,yani hayat dışında bazı konuları tartışmanız için sarhoş olmanız gerekir.Bir terk edilişi anlatmak için ya çok taşaklı bir edebiyatçı olacaksınız,yada çok taşaklı bir şekilde terk edilmiş ve sarhoş bir adam.Ama hayatı tartışmak için ne olursanız olun sarhoş olmanız gerekiyor.Çünkü hayatı sürekli ayık yaşadınız,sarhoş kişiliğiniz ile objektif bir biçim de göz gezdirmelisiniz.
    Bitmeyen rakının son kadehleri her zamanki gibi acıydı,aslında tadı aynı olmalıydı ama kendimi bildiğimden beri pgibolojik olarak rakının dibini acı olduğuna inandırdım kendimi.gibtiğimin bilinç altısı işte,bırakmıyor insanın peşini.

    Bir aralar “bir ara” hayatımdan geçip giden insanları hatırlıyorum da son dublede,vay be.Reis geliyor gözümün önüne,şimdi ki halimi görse suratıma tükürür okkalı da bir küfür ederdi.Belki de ilk defa yanımda küfür ederdi Reis,hem de bana karşı.Neyse,sağ kalanlar onun yerine bilahare söverler sanırım.

    Sonra bir kız vardı,ismini dahi hatırlamak istemediğim ve hatta hatırlamadığım.isimsiz bir biçim de parlak saçları ile yer etmiştir hafızamda.En acı unutma yönetimini onunla tanımıştım ; bir kişini ismini sayıklayarak unutmak.

    Son duble biterken ilk sarhoş olduğum gün geliyor gözümün önüne,sırıttığımı bardağın üstünde ki yansımamdan fark ediyorum.Nasılda yamulmuştum ama.

    Farklı bir şey düşünmek için zihnimi bloklar arası kısa paslarla atağa kaldırırken biri yaklaşıyor yanıma,hayır hayır bilinç altı değil bu.Baya karşımda duruyor,bildiğimiz insan.
    -“Genellikle ne içiyorsunuz ?”

    Ortağım bana bakıyor,ben şişeye bakıyorum

    -“Genellikle rakı içiyoruz.”

    Gözlerinde odaklandığımda arkasında takehler oluşan kişi önce bana,sonra ortağıma bakıp

    -“Rakı olmadığında ne içiyorsunuz ?” diyor.

    Ortağım şişeye bakıyor,ben ortağıma bakıyorum

    -“Rakı olmadığında genellikle içmiyoruz.”

    şuradan okursanız izlenme sayım artar bende reklam koyup ayda 100 lira falan kazanabilirim binler.ekonomik sıkıntılarım varda bu aralar,ha diğer yazılar da var incelersiniz siz artık

    http://dehalas.blogspot.com/
    ···
   tümünü göster