1. 26.
    +1
    Turan niçin gereklidir? - 1. Kısım

    Kardeş şimdi senin düşündüğün turan devleti tipini az çok tahmin edebiliyorum. Ancak senin düşündüğün şekilde olmaz. Yani birdenbire tek devlet tek bayrak altında toplanamayız. Ancak Avrupa birliği gibi konfederatif bir yapı oluşturmaya başlayarak işe koyulabiliriz. Demem o ki 7 bağımsız türk devleti "hadi biz birleşiyoz" deyip turanı kurmaya kalksak elimizde patlar. Bu işi yavaş yavaş sindire sindire yapmalıyız. Tepeden inme bir turan yerine süreç içerisine yayılmış bir turan daha sağlam olur düşüncesindeyim.

    Şimdi bazı dalyaraklar çıkıp diyecek "Yıl olmuş 2013 hala turanı savunanlar var" diye. Ama o beyninin loblarını gibtiklerimin anlamadığı noktalar var. Bak kardeşim dünya hızla küreselleşmeye doğru gidiyor. Yani ne oluyor; güçlü merkezi devletler giderek daha ademi merkezi olmaya başlıyor ve yerel yönetimler güçleniyor. Çok uluslu küresel şirketler süper güç amerikayı kontrol etmeye ve amerikanın silahlı gücü sayesinde dünyayı sömürmeye başlıyor. Küreselleşme yüzünden çevre sorunları, savaşlar, gelir adaletsizliği gibi problemler çıkıyor tüm dünya genelinde. Bunun temelinde de sömürgeci kapitalizm yatıyor.

    Şimdi daha önce bu soruna karşı bir anti-tez üretildi. O da bizim bildiğimiz sosyalizmdi. Ancak sovyetler birliği örneğinde de gördüğümüz gibi sosyalizm kapitalizmin o cafcaflı dünyası karşısında ayakta kalamadı. Peki bu kapitalizmin sömürü düzeni nasıl ortadan kaldırılabilir? Benim şahsi düşüncem yine kapitalizmi kullanmak. Ancak bu kapitalizm emeği sömürüp, burjuvaların çalışmadan kazanmalarını sağlayacak ve gelir adaletsizliğine neden olacak bir kapitalizm olmamalı. Ancak bunu sağlarken batı kapitalizmine karşı da ayakta durabilecek güçte bir ekonomi gerekiyor. Bunun için de turan coğrafyası ve türk dünyası bizim için biçilmiş kaftan.

    Eğer turan ya da benzeri bir oluşuma girmezsek 50 yıl sonra biz de diğer dünya ülkeleri gibi küresel şirketlerin boyunduruğuna gireceğiz? işte turan bu yüzden gereklidir.

    Yoksa tipik milliyetçi kafasıyla auuuu deyip turancılık yapmıyorum.

    Kardeş zamanım yok başka zamanda turanı nasıl kurabiliriz anlatırım. Burdaki anti-turancı dalyaraklar için sadece turanın niye gerekli olduğunu anlatmaya çalıştım. Ve özet geçtim kopukluklar olabilir kusura bakma.
    ···
   tümünü göster