1. 1.
    +28 -5
    Bir adam bir kadını kolundan çeke çeke küfür ede ede zütürüyordu. Kadın direndikçe adamın sesi daha da yükseliyordu. Hatta bir ara saçından tutup çekiyordu. Bir allahın kulu birader ne yapıyon sen demedi. Çok işlek bir yerdi en az 25 kişi şahit olmuştur gelip geçerken. Sonra apartmana girdiler. Ben müdehale ederdim ama yanımda 2 yaşında yeğenim vardı emanet çocuğun yanında bir kavgaya giremezdim. Bu anlattığım 6-7 hafta önceydi galiba.
    ---
    Bu öğlen oraya yakın bir yerde durakta oturdum otobüs bekliyorum. Yolun diğer tarafında ağaçlar banklar falan var. Bankta iki sevgili oturmuşlar el eleler. Benim de ara ara gözüm bunlara takılıyo. Bazen birbirlerinin ellerini öpüyorlardı bazen yanaklarını, bazen uzun uzun bakışıyorlardı. Hava da hafif kapalı yağmur havası. Romantizmin doruğundalar. Manitayı çağırsam mı diye düşünmedim değil.
    Bunlar bir ara öpüşmeye başladılar. Baya öpüşüyolar. iki tane adam dükkandan çıkıp bunların yanına geldi. Bir tanesi bas bas bağırıyo:
    Ahlak kalmadı mahallede gidip evinizde yapsanıza ne yapacaksanız çoluk çocuk size bakıp kötü örnek alacaklar hiç mi utanmanı yok namusunuz yok diye bağırıyo. Teyzenin biri de cık cık çekiyo utanmazlar deyip duruyo sanki adam öldürmüşler amk.
    Eleman kalktı size ne lan baksanıza işinize dedi. O sırada içimden dedim hadi koçum sen dalarsan ben de dalarım. Kız yürü hayatım gidelim dedi hiç bulaşmayalım dedi oğlanı çekiştire çekiştire zütürdü. huur çocukları hala söyleniyo arkalarından ahlak kalmamış din, iman kalmamış çocuklara kötü örnek olacakmış.
    ---
    Böyle huur çocuğu bir ülkede yaşıyoruz işte. Kadına dayak atmak, hırpalamak dine, ahlaka uygun ama kadınla erkeğin öpüşmesi dine, ahlaka aykırı. Öyle ... i de öyle ahlakı da giberim hiç kusura bakmayın.
    ···
   tümünü göster