1. 1.
    +4 -1
    evet beyler hafif uzun olucak o yüzden burayı okuyorsanız en sonda yazacağım özet kısmındanda fikir alabilirsiniz..

    yıllar boyunca uzmanlar, profesörler ve bilim insanları sürekli insanın neden ve ne için varolduklarını ve insanların aslında ne için yaşamaya devam ettiklerini araştırmıştır.

    benimde kendi deneyimlerimden ve bir kaç gizli testlerimden sonra (karşıdakinin haberi olmadan) insanın aslında neden yaşadığını tespit ettiğimi düşünüyorum.

    evet gerçeği açıklıyorum panpalar... insan varolmak ve yaşamak ister çünkü insan takdir edilmek ister..

    evet tek mesele bu.. takdir edilmek..

    iyi, kötü, sakin, huur çocuğu olabilirsiniz ama hepizin içinde bir yerlerde bir şekilde takdir edilebilmektir..

    çok uzağa gitmeye gerek yok.. mesela incisözlükten bahsedelim...

    girdiğiniz entry şukulanır hoşunuza gider... hatta genelde şuku için entry girersiniz

    açtığınız başlık efsane haline gelir ve zütünüz arşa değer.. yüzlerce belkide binlerce insan sizin yaptığınız birşeyi takdir eder..

    ama bazen sizi kimse giblemez.. işte bu zamanlarda vicdan devreye girer ve "amk ben niye kendimi kasıyorumki bence yaptığım şey takdire değer ama bu aq malları bi zikten anlamıyor" havasına büründürür sizi ve "kimse beni anlamıyor" ya da "insanlar salak ve aptal"
    düşüncelerine iter sizi.. buda genelde toplumdan nefret etmenizi tetikleyen ve yalnız kalmanızı sağlayan şeydir...

    sizcede sosyal medyada size özel mesaj atıp "selam xx ben.. profil resmimi beğenirmisin" " selam ilişki durumumu beğenirmisin" gibi yazılar yazan insanlar yalandanda olsa takdir edildiklerini düşünürler. hatta dışardan gören biride aa bak fotosunu çok kişi beğenmiş diye düşünüp ister istemez fazla takdir edilen kişi hakkında pozitif düşünceler ortaya çıkarır..

    yani özetle: insan öldürebilirsiniz, tecavüz edebilirsiniz, bir dedeyi karşıdan karşıya geçirebilirsiniz ya da kamera karşısına geçipte nereye sıçacaklar!! diyebilirsiniz ama şunu unutmayınki içten içe her şeyi birileri veya kendiniz tarafından takdir edilmek için yapıyorsunuz.. saygılar
    ···
   tümünü göster