1. 51.
    +1
    bi amcık ağızlı fizik mühendisliği nasıldır diye başlık açıp kaçmış. ben de @2'ye yollamışım mesajı. direkt buraya da koyayım belki yardımı dokunur.

    "güzel kardeşim ben itü fizik mühendisliğinde okuyorum. alttaki yorumlara bakma. ama itü'yü kazanmaya bak eğer öss'ye hazırlanıyorsan. kesinlikle fiziği çok sevmen lazım başka türlü başarılı olamazsın. iş bulamıyorsun denmiş koskocaman bir yalan. benim girdiğim dönemde itü 66 000 ile kapatmıştı. geçen sene 52000 ile kapatmış sanırsam. bölümde bir çıkış mevcut. her mühendislikte olduğu gibi kendini geliştirmen gerek. dünya üzerindeki en önemli mühendisliktir fizik mühendisliği. her okulun en zor girilen bölümüdür. ama maalesef türkiyede araştırma ve geliştirme seçenekleri çok kısıtlı olduğundan aşağılarda kalmıştır. ayrıca itü geçen sene bi paket denilen bi şey attı ortaya. bölüme giren öğrenci bölüm içinde hangi tarafımı geliştireyim derken şaşırıp mala bağlamasın mezun olduğunda bi gibe yarasın diye çıktı bu paket denen hadise. kendini geliştirmek istediğin yöne uygun paket buluyosun ve bu pakette o bölümün dersleri mevcut.

    şöyle link atıyım: http://www.fmk.itu.edu.tr/

    burda paket program seminerleri altında paket programlar broşürü yazar. ona tıkla ordan detaylı bilgiyi edinebilirsin.

    benim bildiğim kadarıyla; medikal fizik, teorik fizik, hesaplamalı fizik, endüstriyel fizik gibi seçenekler var.

    hesaplamalı fizik (yanlış hatırlamıyorsam adı buydu) bilgisayar yazılımcısı olmanı, borsada çalışmanı sağlar. sayılarla aran iyi olmalıdır falan.

    medikal fizik: hastanelerde o makineleri pazarlayan adam olabilirsin, tamir eden adam olabilirsin sana bağlı kısaca.

    teorik fizik: okulda yardırmak istiyosan seç. profesörlüğe kadar yolu var.

    öyle gidiyo yani. yardımcı olmuşuumdur umarım.

    ayrıca fizik mühendisleri bilgisayar mühendislerinin öğrendiği kadar yazılım dili öğreniler ;) işveren bilgisayar mühendisinin işini fizik mühendisinin de yapacağını bilir yani. için rahat olsun.

    ama ekstra zor dıbına kodumun bölümü. bugün 2. vizeyi olduk mesela boş kağıt verdim 1 haftadır çalışmama rağmen. düşün * hadi kolay gelsin sana... "
    ···
   tümünü göster