1. 1.
    +25
    24 yıllık hayatım boyunca görmüş olduğum sayısız amın bir taksonomisini oluşturdum ve
    özgür bilgi deryasında sizlerin faydalanması adına burada hizmete sokuyorum

    amlar renklerine, bükey yapılarına ve dudak yapılarına göre 3 farklı alanda çeşitlendirilebilirler

    renklerine göre amlar

    pembe am : pembe am genellikle genç ve beyaz tenli bireylerde bulunan am türüdür. pembe ama sahip bireyler beyaz tenli insanlar arasında bile daha beyaz tenli olanların sahip olduğu ender bulunan bir am çeşididir.

    kahverengi am : kahverengi am bazı beyaz tenli kızlarda bulunabileceği gibi daha çok buğday tenli diye tabir ettiğimiz kızlarda ve kadınlarda mevcuttur. beyaz tenli kızlarda yer alan kahverengi amlar genellikle temiz tutulmaması, sıkı giyilen iç çamaşırı yüzünden kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde sağlanmaması gibi sebeplerden kaynaklanır. buğday tenli hanımlarda kendi ten renkleriyle uyumlu olan açık kahverengi amcık olabileceği gibi, kahverengi ve koyu kahverengi amcıklara da rastlanabilir. buğday tenli kızlarda amcığın kahverengi tonu daha çok genetik sebeplere bağlıdır.

    mor am : mor am çoğunlukla orta yaş ve üzeri kadınlarda sık rastlanan bir çeşittir. bu am artık am olmaktan çıkmış, kariyerine başka alanlarda devam etmeye karar vermiştir. genç bireylerde mor bir amcığa rastlanırsa birey en fazla 1 ya da 2 saat önce sağlam bir vajinal sex yaşamış demektir. ısırma, emme gibi sebepler de amcığın mor rengi almasında bir etkendir.

    cehennemin kara amı / afro am : esmer (zenci kelimesini hoş bulmadığım için) kadınlarda görülen am türü. inanılmaz derecede sıcak olduğu rivayet edilmekle beraber isminin hakkını verdiği söylenmektedir.

    bükey yapılarına göre amlar

    amlar bükey yapılarına göre iç bükey ve dış bükey olmak üzere iki kategoride incelenirler

    içbükey am : içbükey amlar, am dudakları, klitoris ve diğer takımları am yanaklarının alt tarafında bir hazine gibi ihtiva ederler. bu tür amlar genellikle daha önce vajinal bir deneyim yaşamamış kızlarda olmakla beraber açık kahverengi veya pembe renktedirler. içbükey amlar cinsel münasebet ya da mastürbasyon sırasında kendilerini salarlar ve bızır (klitoris) ve dudakları dışarı salarlar. ilişki ya da mastürbasyon bittikten sonra tüm takımları içeri çekerler.

    dışbükey am : dışbükey amlara genç kızlarda genetik sebepler sonucu rastlanmaktadır. dışbükey bir ama sahip olan genç kızlar genellikle buğday tenli ve esmerdirler. bu am türünde bütün takımlar tüm özgüveniyle beraber ortadadır.

    dudak yapılarına göre amlar

    dolgun dudaklı am : dolgun dudaklara sahip amlar genellikle uzun dudaklı amlarla karıştırılmaktadırlar. dolgun dudaklı amlar uzun olabileceği gibi kısa olanlara da rastlanılmıştır. dolgun dudaklar sıcaklığı garanti etmezler. fazladan yumuşaklıkla beraber penis kökü ile daha çok etkileşime gireceği için erkek bireyde değişik hisler hasıl olur.

    uzun dudaklı am : uzun dudaklı am am çeperine adeta kurbalık dananın altına serilen büyük naylon gibi yayılmıştır. çoğu erkek uzun dudaklı amdan haz etmez. cinsi münasebette iken git gel esnasında kenarı penise sıkışarak penis ile beraber am içine girer ve çıkar. bu durumdan az sayıda erkek rahatsızlık duymamaktadır.

    kısa dudaklı am : bu tür amlar amiyane tabir ile tavşan taku gibidir. hiç bir rahatsızlığa sebep olmazlar ve inanılmaz derecede sempatiktirler. küçük ısırıklar atmak, bıbıldatmak dolgun dudaklı am kadar olmasa da gayet zevklidir.

    bugünlük de bana ayrılan kısmın sonuna geldim. umarım verdiğim bilgiler insanlık adına yararlı olur, bilmeyenler bilgilenir, ufkumuz artar. teşekkürler, iyi günler.
    ···
   tümünü göster