1. 1.
    +10 -1
    kardeşim bir üniversite hastanesinde yatıyor panpalar. gündüz annem refakatçi duruyor yanında gece de ben. her akşam olduğu gibi dün akşam danışmaya gittim servise çıkmak için izin kağıdı düzenleteceğim.

    danışma, servisi arıyor onayını aldıktan sonra düzenliyor izin kağıdını. aradılar elime tutuşturdular telefonu.

    - beyefendi refakatçi değişimi yapacaktık ta bir izin kağıdı düzenletebilir miyiz?

    + tamam!.. görevliyi ver telefona!...

    - efendim anlamadım? (burada teyit ettiriyorum huur çocuğuna söylediğini amacım az sonra yukarı çıkıp gibmek)

    + görevliyi ver görevliyiiiii!...

    hiç sesimi çıkarmadan danışmaya uzattım telefonu, izin kağıdını düzenlediler üzerine de erhan diye bir isim yazdılar izin kağıdının. sordum danışmadakine az önce görüştüğüm erhan bey miydi dedim evet dediler. ne oldu diye sordular yok birşey dedim.

    sakince yukarı çıktım servise. kardeşimin bulunduğu odayı atlayıp yürüdüm koridora. karşıma bir hastabakıcı çıktı. erhan kim burada diye sordum benim dedi huur çocuğu!..

    - ben senin emir erin miyim lan? diyince bunda film koptu amk. sen kimsin ulan bana emir veriyorsun?
    belki ben sağlık bakanlığı müfettişiyim denetlemeye geldim lan servisinizi sen nasıl davranıyorsun hastalara, hasta yakınlarına, başhekimi misin buranın?

    diyince züt üçbuçuk attı amk oğlunun!.. kızardı bozardı beyefendi siz yanlış anladınız kem küm etti. bütün servis odaları koridora döküldü amk. herkes birşeyler söylüyor, kimini tehdit etmişler şikayet ederseniz hastanızı atarız buradan, kimine kalk, kimine yat, kimine otur...

    anasını gibtiklerim kendilerini kral sanıyor anneme de dün bir hemşire artistlik yapmış. az önce sağlık bakanlığı şikayet hattını aradım amk. verdim isimlerini. biz bir hafta ortopedi servisinde kaldık kral gibiydiler, ilgilendiler, canla başla çalıştılar helal olsun onlara. ama aynı hastanenin plastik cerrahi servisi huur çocuklarıyla dolu demek ki.

    gibmek farz oldu. sonuna kadar gibmeye gideceğim bu binlerin zütünü...

    özet : oç luğu yapan hastane personelleri sıkı durun hepinizi gibmeye geliyorum...
    ···
   tümünü göster