1. 1.
    +860 -34
    Tr deki bi çok üniversiteyi gezmiş,her spesifik ortamdan arkadaşı olan biri yazıyor bunları, kaale alın:
    1)Bölümünüz şehir önceliğinizden önde olsun. 4 sene geçer ama meslek kalıcıdır.
    2)Boğaziçinde çap yaparsin, mekan avantaji var ve seçmeli dersleri de çok şahane. ama bogazici ingilizcesiyle konusma disarda sen yine de.
    3)istanbul ünv. seçerseniz fakülteniz nerede önceden öğrenin. Fen edebiyat fakültelerinde ya vezir olursun ya da rezil. Kozmopolit bi yapisi vardir bu uninin. tuckesiyle: amele kayniyor yani okul * ist, unv. bi ekoldür tabi. ozellikle nokta otomasyonuyla *
    4)ikisine de puanınız tutuyorsa Ege yi değil 9 Eylülü tercih edin. bu madde çok tepki gördü. egeye gidin o zaman ne diyim? herseyden önce izmirli gibi yaşamasını öğrenin göze batmasın. bir izmirli kadar kibirli olmayin yine de ama.
    5)Marmara üniyi fazla abartma gözünde, Hukuktan rst ye kadar felakettir kadrosu.
    Bizim tarih hocası tr nin en iyisi yeaaa diyen vizyonsuz kızların tavsiyelerine aldırmayın.
    6)Maltepe ünv. anasının amındadır, şehre akmak zor olur arabanız yoksa fakat akademik kadro konusunda titizler, değer yani.
    7)Arel-Bilim-Doğuş gibi butik üniler her ne kadar ismen karizma olmasa da iş imkanı sağlar. Fakir bi binseniz işinize gelebilir.
    8)Eskişehirde tipik bi festival öğrencisi olup converse tarikatına katılabilir ve her gece takılabilirsiniz.
    Hem biraz tip ve paranız varsa, aile baskısından kurtulmak için eskişehire gelen binlerce varoş kızıyla güzel arkadaşlıklar kurabilirsin yeğenim. kafasini dinlemek isteyen eskisehire gitsin.
    9)Bilkent adamın dıbına koyar hazırlıkta.
    Fakat mezun oldugunda o ingilizce ve 4 senelik donanımla sen dıbına koyarsın ortalıgın.
    Kampüsü ve kütüphanesi yeter zaten. ki zaten bilkenti kazanacak kadar puan yapan adama orayi neden anlatiyorum ki? adam calismis farkinda her seyin.
    10)Kocaeli ünv. ne gidersen evini umuttepe den tut. Minibüsler bitirir adamı.Şehirde çok sosyal ortam bekleme, okey-batak-nargile üçlüsüne kanaat et.Aralıksız 5 gün yağmurlar yağar, dostoyevski gibi roman yazarsın oturup kederden.
    11)ODTÜ ye gideceği olan bu tavsiyeye ihtiyaç duymayacak kadar ODTÜ lüdür lisede bile.
    Kampüsü muk em mel dir.
    12)Gaziye gidip hayatını karartma. Bırak amasya çorum niğde kırşehir nevşehirli anadolu çocukları kendi aralarında ülkücülük oynasınlar, yemin ederim yazık edersin kendine. Girip de dünya görüşü daralan çok arkadasım var.4 senelik etkiler,zor yani. aksini soyleyen de cikacaktir sana ama istisnalar kaideyi guclendirir.
    13)Selçuk ünv.nin hukuku iyidir, sakın Konya deyip yabana atma, adamlar çok ciddiler. AKPnin sevdiği şehirlerden biri, gelişiyor durmadan haliyle. onceleri sevmezdim konyayi ama elle tutulur bi cok is yapiyor universite. bak aklimda hala su gunes enerjisiyle calisan sokak lambalari kalmis mesela. bolumun iyiyse git konyaya hic dusunme.
    14)yildiz unv: Barbarostan in aşağı şehrin göbeğindesin. Evini de abbasağadan tut işte, senden kral üniversite öğrencisi yok. yildiz ogrencisini severim kibirli degildir ama biraz kompleksklidir ituye karsi, olur o kadari da.
    15)iTÜ: Git maçka-tarlabasi-sishane gibi yerlerde falan ev tut maçka kampüsündeysen. Metal dinle, anadolu rock dinleme. Bi kaç eşcinsel, azınlık sivil toplum kuruluşuna üye ol ki havan olsun. (genellemeler genellemeler... )
    16)Bahçeşehirde mimarlık okuyacaksan camı açarak sana mimarlık öğretirler, hukuk okuyacaksan süheyl batum var, sinema ve tv okuyacaksan haluk bilginerde metinakpınara ali kırcadan ediz huna herkes orada. Kaçırma bu fırsatı. Zengin fakir ayrımı azdır bak burada. cok fazla giresunlu vardir yalniz bu okulda, sahibinden dolayi torpilli gelen.. e senin de bildigin gibi biraz kıl olur giresunlular. o kadarina da katlanacaksin artik. kantininde bi seyler yemek icin ekstradan bi yere burs basvurusunda bulun.
    17)Yeditepe de izole olmadan okumaya çalış. Fransızca öğren mümkünse. Paran yoksa ezerler, bahçeşehire benzemez.
    Çünkü buradaki eşofmanlı platin saçlı aptal sarışın sayısı bahçeşehirdekinin 2 katı.
    En azından modern insanlar,bi şeyler kapmaya bak azizim.
    18)Kadir has bahçeşehir kadar güzel bi manzaraya sahip.Her yere yakın. Zengin fakir ayrımı minimum.
    Asla pişman olmazsın. Ama bu okulda önemli olan kendini geliştirmek. canayakin bi akademik kadrosu vardir.
    19)Dumlupınara gidersen ortada bi tane vazo var sanırım. Onun üzerine otur 4 sene boyunca. Beton üniversite terimi bu üniden gelir. Evde hapsolursun donanımlı biri değilsen.
    20)Kültür üniye lafım yok. Akademik kadro gayet tercih edilebilir.
    Yalnız bu okulda genelde saftirik tipler olur, özelde bile puan tutturamayanlar buraya gelir.
    ilk 300 bine giremeyen adamlarla okuyacağını unutma.
    21)Ankara ünv. sinde hukuk-siyaset okunur. Hakim olursun. Mülkiyeli olursun işte daha ne.ingilizceni hemen geliştir.
    22)Zonguldak karaelmas ünide tıp okunur. Halkı da iyidir, yobaz değildir. Eğer idealistsen git derim.
    23)Sakarya üniyi sevmem. insanini da çok sevmem. Hiç duyuyor musun bi akademik başarısını? Senelerdir hep silik. Ara sıra kırıkkale nin bile adını duyuyoruz di mi?
    24)Kırıkkaleye giden arkadaşım derdi ki: Burada bi fidan dikiyoruz 100 sene sonra 1 kaç santim uzuyor. Adam haklı hakkaten. Yarım bırakıp geldi zaten.
    Ama kırıkkale de hukuk okunur di mi? Seni aç gözlü seniii...
    25)Uludağ ünv şehrin dışında.Ama tramvayı bağlayacaklar şehre. tramvay çok yavaş ve üstelik bazı bursalı kırolar metro diyorlar o hantal tramvaya. istanbula gelip metro nedir görmedikler için anlayışla karşılıyorum :p Yürüyen merdivende sol tarafta durup yol vermezler misal. Bursa dogumluyum ama küstüm ben şehrime. Şehir gelişiyor.Şampiyonluk krizi bile unutturdu. Rocker falansan altıparmak-heykel arası güzel mekanlar var senin için. Fakat şunu asla unutma: Bursa, çekirge meydandan başlayıp yeşil camiinin önünde biten tek bir caddeden olusur aslında.
    Öz bursalı bulman kolay olmaz. Solcu geçinen artvinliler sırf artvinli oldugu için akpli belediyelere oy verirler. Uludag felsefenin ahmet cevizci diye bi hocası vardır googlela bi ara.
    Bu ünide mühendislik okunur. Gemliğe hukuk fakültesi de açmışlar sanırım.
    26)Bilgi unv: inanılmaz bi akademisyen kadrosu var, paşalar gibi yaşarsın.
    Her imkan elinin altında, sömür üniversiteyi ve hep daha fazlasını iste, memnun olurlar ve yardım ederler.
    Akşam taksime çık iki bira çak dağıt kafanı a.q.Ama lütfen bilgiciler gibi abartma üniversiteni.Bi bahçeşehir olamaz bilgi,ama cv de dıbına koyar bi çok üniversitenin.
    27) Trakya ünv: Kampüsü cıvıl cıvıldır. Yalniz Edirne kucuk bi yer. Bir an once bulgaristan vizesi alip hafta sonu memlekete donecegine alem yapmayi tercih edecek kadar akilli ol daha gitigin gibi. Sonradan kesfetme bi seyleri yani. Dil bölümünde önceden altıma yatmamış kızlardan biriyle flört et mesela. Hadi bakalım yakışıklı, göreyim seni.
    28)Çanakkale öyle bi yerdir ki 10 sene sonra gitsen bile 1 gram değişmez. Kışın tibetli rahipler gibi inzivaya çekilebilirsin yalnızlıktan.Çok ucuz bi şehir yalnız. Tut bi ev. Üniden çok şey bekleme. insanları iyi ama, hakkını verelim.
    Yazın çan'a git kuzu çevirmeye.Bu uninin yuzde 80 i kiz diye bi seyler duydum gecen gun.En guzeli depeche mode un dedigi gibi: freelove. Serbest takilicaksin.
    29)Sivas'ta kampüse kurt iniyormuş kışın.Ama gidip de memnun olan arkadaşlarım da var. Bi araştırılabilir belki.
    30)Akdeniz ünide arkeoloji ve felsefe okunur mesela. Tüm beşeri ve sosyal bilimler okunur. Tut bi ev işte kampüsten bi arkadaşla. Yakın olsun denize. Uçuk değil kiralar. Hem antalyanin altindan ley hatlari geciyor. halim selim bi insan olursun. ucuzundan bi rusca kursu bul ya da livemochadan falan ogren iste ne biliyim. Kışın sükunet olur fakat çok boğmaz seni izmitteki gibi.
    31)galatasaray unv devlete cok benzer. hantal bi burokrasi vardir icinde. ama manzarasi ve kizlari ve fransizcasi ve secmeli dersleri ve akademisyenleri ve ortakoyuyle bunlari unutucaksin tabi biliyorum. kültürüne uyumluysa tercih et,hafife alma yani.

    32)Sonuç olarak yapacağın şey şu olmalı:Aile baskısı olabilir yaşın 18-19.
    Bana bak kardesim,2-3 sene sonra o baskı inanılmaz kalkacak, eğer istemiyorlarsa senin istediğin bölümü şimdiden isyan et.Gereğinden fazla saygıyla bin etme hayatını. Merhametten maraz doğurma.
    Bu hayat senin, kimsenin seni gibmesine izin verme,bu ailen bile olsa.
    Onlar senden iyisini bilselerdi zaten baskı yapacak kadar ortaçağ zihniyetine sahip olmazlardı.
    Gözünde büyütma,ilk 500 e giremiyor dünyada bu listedekiler.
    Sen kendini geliştirmeye bak,dil öğren benim gibi ve lütfen kaliteli insanlarla takıl.
    Tamam bulaşigi kim yikayacak diye batak oyna ama git iki kadeh bi şey de iç güzel bi barda yeri gelince.
    Rahat ol güzel kardeşim, hijyenik yaşa, yurtta ve evde odan ıncın olmasın.
    Çirkin kızlara kanaat etme ve yalnız kalma, güzel bi ilişkin olsun.
    Sen bi saksısın, üzerine insanlar işemesin, sana su veren insanlarla çiçeği büyüyen bi saksı ol.
    Yalniz ve cool takilan raskolnikov triplerine girme. Ilk sene agib oldugu kadini ve lise arkadaslarini unutamayip kendi gecmisine saplanan onlarca insan tanidim ben. Bunu sakin yapma cunku bunu herkes yapiyor zaten * Bir an once adapte ol. Okulunu s-ö-m-ü-r... sevdigin bi kulübe üye ol. hakkini vererek yasa ya da eger bende o vizyon yok diyorsan git bir an once iş hayatina atıl ki fazlalik yapmamis ol.
    Bu kadar...
    Hayırlı ugurlu olsun, inşallah kazanırsınız istediğiniz yeri.
    ···
   tümünü göster