1. 1.
    +6 -1
    kendimizce bi düzen tutturmuşuz.

    herkes birbirine sövüyor, ergen ergen laf sokmaya çalışıyor,
    birilerinin şunu yap bunu yap, şunu satın al bunu alma, şurayı gibert burayı gibert emirlerine itaat ediyor,
    dergilerle, kitaplarla birilerini zengin ediyoruz.

    nasıl bir yer burası? eşcinsellerin kol gezdiği, çirkin kızların kendilerini tatmin etmek amacıyla kullandığı,
    dışarda ezik olan kişilerin burada birilerine söverek tartışarak kendini rahatlattığı, kimilerinin ise sırf ferregrafik şeyler
    bulmak içi takıldığı bir yer.ve burada 13-15 yaşında olan çocuklar var. kendilerini inci sözlüğün ve empoze ettiklerinin
    havalı ve kuul olduğuna inandırmış çocuklar bunlar.

    eğleniyoruz falan filan diyorlar.. fakat gününün 6-7 hatta 10 saatini burada geçirenler var. bildiğin hayatları burada geçiyor o insanların. sözlükle mutlu oluyor, sözlükle üzülüyor. tüm gün sözlükte olanları düşünüyor. hayat bu sözlükten ibaret değil.
    sözlükte aslan kesilen, birilerinin anasına bacısına söven genç dışarı çıktığında ise tekrar eski ezikliğine geri dönüyor.
    sizi temenni ederim burada aslan kesilenlerin birçoğu gerçek hayatta sessiz, pısırık tiplerdir.

    açık söyleyeceğim özellikle çoğunluk olan liselilere.. sırf burada takılıp, kitap okumadan, olaylara karşı bir görüş üretebilecek duruma gelmeden yarın öbür gün üniversiteye giderseniz ve orada birileriyle muhabbet etmeye kalkarsanız;karşınızdaki adam sizi kültürüyle, konuşmasıyla hatta kelime dağarcığıyla giber, ezilirsiniz,birileri konuşurken ağzının içine bakarsınız mal mal.
    anca ezik ve moron tiplerle takılabilirsiniz ya da sizin gibi bi incici bulup -ki bir çoğunuz dışarda ben inciciyim demeye utanır- inci giber kanka xd xd diye ortalıkta dolaşırsınız. kimse giblemez sizi.

    açılan başlıklardan da anlayacağınız üzere buradakilerin birçoğu sorunlu tiplerdir. sizde bu sorunlular ordusuna katılmayın

    sonuç olarak:kitap okuyun, günün 5-6 saatini burada geçirmeyin, hava atıcam diye kitap dergi alıp sömürülmeyin, sosyal etkinliklere katılın, sinemaya gidin, insanlarla ilişki kurun.
    ···
   tümünü göster