1. 101.
    0
    @94 dıbına koyayım yapanların. din adı altında meşrulaştırmaya çalışan bir salaklar topluluğunu savunuyor değilim. ahirette ne yapacakları da ne gibimde ne de endişeleniyorum. insan bahsedildiği kadar fabrikasyon, pürüzsüz bir yaratık değil. benliğini yitirmek, insanın doğasını reddetmek saçmalık. bir insan kendisine yapılan insanlık dışı muameleye hiçbir cevap gelmez ve bu dünyada destek bulamazsa, ahiretinin çok da umrunda olacağını sanmıyorum zaten, bu onu uyutmaktan başka birşey de olmaz. ben "oradaki rus askerine ne güzel oldu" falan demiyorum zaten. ben ölenlerin değil öldürenlerin sebebini açıklıyorum. o adamların suçlu olduğunu da söylemiyorum. ama senin mantıkla gidersek zaten savaş mavaş olmamalıydı.

    ha savaş olmasın dıbına koyayım savaşını gibeyim gece gece de, ben istemiyorsam da gelip benim karımı kızımı anamı babamı öldürecek, öldürmeyi gibtir et doğrayacak, yakacak, lime lime edecek bir huur çocuğuna rastlarsam orada "bunlar çok yanlış, aynı şekilde tepki vermemeliyim" diye düşünmek zaten ya karaktersizliğimi gösterir, ya insan olmadığımı gösterir (hani diyorsun ya insanlık dışı falan diye) ya da bu bahsettiklerimi gerçekten sevmediğimi gösterir. ölenlerin suçlu olduğuna inanmıyorum zaten. ama şunu da unutma ki oraya gönderilen her rus askeri propagandayla gönderiliyor. eline geçen teröristlere de misafir muamelesi yapmıyor dıbına koyayım. sanıyor musun ki oraya giden rus askerleri ölüyor esir düşüyor da çeçenler düşmüyor? adamların suçu günahı olmayabilir fakat oraya gittiklerinde bunlara hazırlanarak, hatta yapabilecek kıvamda gidiyorlar.

    benim nefret ettiğim bu olaya tek taraflı bakılması. dıbına koyduğumun rusyasının yaptıklarına tepki verilseydi bunlar olmazdı. bunlar oldukça da tepki verilmiyor işte bu işi iyice alevlendiriyor. bunu idrak edemiyorsunuz.

    ili, ailesi yakılırken sakin kalabilecek bir insan evladı isen, senin soğukkanlılığını tebrik ve takdir edeyim, ama o şerefinin namusunun da ta dıbına koyayım.
    ···
   tümünü göster