1. 3126.
    +3
    hatunlar iç gıcıklayıcı fıkralardan çok hoşlanırlar.
    onlara aniden hadi bir fıkra anlat ta gülelim derim.
    hatun bir fıkra anlatır ya da aklıma gelmiyor sen anlat der.
    başlarım anlatmaya :

    çok eski zamanlarda köyde yaşayan bir adam varmış. çok fakirmiş.bir gün karısını almış karşısına ve "hanım böyle olmuyor,ben gurbete, istanbul'a çalışmaya gideyim, para biriktirir dönerim"demiş. ertesi gün için biletini almış. sabah kalkmış, yola çıkmadan önce karısına para vermek için elini cebine attığında ciksen kuruş çıkmış.son parası oymuş. parayı karısına vermiş ve yola koyulmuş.

    istanbul'a vardığında uzun süre hamallık, tuvalet temizleyiciliği ve inşaatlarda amelelik yapmış ama bir türlü para biriktirememiş.gel zaman git zaman düşünmeye başlamış."ulan ben para biriktirmek için geldim ama hiç düşündüğüm gibi olmadı, köyümden ne farkı var ki buranın? burda da para biriktiremiyorum, bide üstüne karıdan uzak kaldık"deyip dönme kararı vermiş. biletini almış evine dönmüş.

    eve vardığında karısı sevinçle boynuna atılmış.bir süre hasbihal ettikten sonra "para biriktirdin mi bey?"diye sormuş."hanım düşündüğüm gibi olmadı,az kazandım, kazandığımı da yedim. biriktiremedim" demiş ve elini cebine atıp kalan parasını çıkartmış ,ciksen kuruş... parayı karısına uzattığında
    karısı şöyle demiş,"gittin ciksen geldin ciksen, nolurdu burda kalıp ta beni sevsen!"

    fıkrayı bitirdikten sonra da şunu söylüyorum:

    "not:kadının son söylediği kelime benim söylediğim gibi değil, senin düşündüğün gibidir"
    ···
   tümünü göster