1. 101.
    +5 -5
    ulan burayı okuyacağını bilsem "bana ulaş, yüzüne karşı söyleyeceklerim var" derdim de yine de içimde kalmasın yazayım. bu kadar ilim irfan bilen(!) adam necip fazıl'ın satın alındığı gibi birileri tarafından parayla satın alınıp konuşturulmuyorsa ben de bir tak bilmiyorum.

    herif diyor ki "ben cami avlusunda bir genç kızla bir erkeğin ramazan ayında sigara içtiğini gördüm, kanım dondu". tamam eyvallah da "çin mao'nun atatürk'üdür. mao 1 milyar nüfuslu ülkeye mevcut rejimi yıkıp komünizmi getirdiği için 10 milyon nüfuslu ülkeye komünizmi getiren atatürk'ten daha büyüktür." demesinin mantığı nedir ya? toplumdaki atatürk olgusu adamın içine oturmuş. mao kim atatürk kim? yaptığı mukayeseye bak. bu adam atatürk'ün zamanında getirdiği rejimin komünizm değil sosyal demokrasi olduğunu bilmiyor mu şimdi? muhakkak biliyordur. ama halk bilmiyor.

    halkın cahilliği ve tembelliği olayın apayrı bir boyutu. "hadi bu yavşak böyle şeyler söylüyor da insanlar bu herife nasıl kayıtsız şartsız biat ediyorlar anasını satayım." demeyin. az önce de dedim. halk tembel. babası muhafazakar ise muhafazakar geçinen insanların söylediği şeyi sorgulamadan alıyor.

    "şeriat istiyoruz ama söylemeye cüret etmek bile suç" azıcık aklı olan insan sosyal demokrasi ve laikliğin din üzerinde herhangi bir yaptırımı olmadığını, isteyenin dinini istediği gibi yaşayabilmesi için kendisine özgür bir ortam teşkil ettiğini bilir. dindar geçinen insanlar günümüzde hükumetin yaptığı gibi din siyasete alet edildiği zaman, dinlerinin nasıl boyut değiştirerek olduğundan bambaşka bir şekle dönüşebileceğini de düşünmeye üşenirler.

    "ulan ben hristiyanım ve atalarım yüzyıllardır bu ülkeye severek ve isteyerek hizmet etmişler" dese birisi, "gibtir git başka ülkede yaşa o zaman" derler. ulan adam senin şeriatına göre yaşamak zorunda mı? belki sana göre doğru olan ona göre yanlış. o zaman hristiyan da çıksın desin ki "ben bu ülkenin vatikana bağlı yönetilmesini istiyorum". senin söylediğine göre böyle olacak artık.

    "azınlık olan hristiyanlar. müslüman olan bizleriz. çoğunluk da bizde. dolayısıyla bizim dediğimiz olacak. beğenmeyen çeker gider." diyemezsin. eskiden derdin. artık diyemezsin. çünkü bu ülkede sosyal demokrasi denilen bir şey var. babadan oğula bir sülale seni koyun güder gibi güdecek, sen de buna boyun eğeceksin, can-ı gönülden isteyeceksin. insan kendi itibarını, iradesini nasıl bir başkasının hizmetine sırf babası padişahtı diye sunabilir benim aklım almıyor. istediğin bu mu senin ya. bunun adı saltanat çünkü.

    bu adam muhakkak bunları biliyor. ama bu adamın da kelimelerinin sipariş ürünü olduğuna şüphem yok. bu adam alim falan değildir. savunduğu dava da haklı falan değildir.

    sözlükte siyaset yasak gerçi, dedim ya söylemesem içimde kalacaktı. şimdi mısırlı kadir düşünsün
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster