1. 1.
    +1 -6
    geciken adaletin yerini bulması için tayfa.org tarafından başlatılan anlamlı kampanya.

    örnek mail:

    sayın uefa yetkilisi;
    ben bir trabzonspor taraftarıyım. bu maili malum konu üzerine atıyorum. şikeye sıfır tolerans diyen uefa, maalesef dünyanın gözleri önünde türkiye'de yapılan dünyanın gelmiş geçmiş en büyük belgelenmiş şikesi görmezden gelerek , kendi güvenilirliğini fazlasıyla tartışmaya açmıştır.
    şunun bilincindeyiz ki er geç fenerbahçe spor kulübü, uefa tarafından tarihi bir cezaya çarptırılacak. hiç bir vicdan, böylesine büyük bir adaletsizliğe, imza atamaz. çünkü ortada belgelenmiş , defalarca suç üstünde videolara çekilmiş bir şike örgütü , şikenin yüzlerce belgesi var. ve bu belgeler 43 dile çevrilerek dünyanın her tarafına ulaştı.
    fenerbahçe'nin cas blöfüne kanmanız, kurmunuz açısından büyük bir talihsizlikti. kaybedecek hiç bir şeyi olmayan fenerbahçe'nin , kazanma ihtimali sıfır olan davadan haklı çıkma ihtimaline geri adım attınız.
    fenerbahçe asbaşkanının , avrupa hiç bir şubesi olmayan bankasının uefa'ya resmi sponsor olması, sizi ve kurumunuzu itham altında bıraktı.
    bunun karşılığında fenerbahçe'ye , yargıtay kararını bekleme sözü verdiğiniz aşikardır.
    yargıtay'ın , mahkeme kararını bozma ihtimali olduğunu düşünmüyoruz. lakin burası adalet sisteminde ciddi sorunlar yaşanan türkiye. güçlü olanın büyük ihtimalle haklı çıktığı yerdeyiz. türk iktidarın, oy kaybetme korkusuyla fenerbahçe'yi kurtarma çabaları ndan gelen tepkiler üzerine vazgeçtiğinde, ve kararı seçim sonrasına ertelemesinden oldukça rahatsızız.
    bu süreçte en büyük hayal kırıklığımız, çok güvendiğimiz uefa'nın , bu oyalama politikasına ortak olmuş olmasıdır.
    "geciken adalet, adalet değildir" sözünü size hatırlatırız.
    şike sürecinde hakkı fenerbahçe tarafından gasp edilen, onlarca kulüp, yaşanan bu adaletsizlik sebebiyle "futbol" dan soğumakta, "fair-play" e olan inancını kaybetmiş ve her geçen gün maddi manevi daha büyük zarar görmektedir.
    geçen süreçte, fenerbahçe kulübü suçlu olmasına rağmen gördüğü destekle maddi manevi güçlenirken, hakkı gasp edilen kulüplerin zararı her geçen gün artmaktadır.
    her şey bir kenara, 2 yıl gecikmeyle vereceğiniz karar sonrasında, onlarca kulüp size ve fenerbahçe'ye karşı kaybettikleri ve kazanamadıkları hakları sebebiyle dava açacak, olay sizin ve fenerbahçe açısından içinden çıkılmaz bir boyuta gelecektir.
    fenerbahçe kulübünün, cezalandırılacağı gün, ödemekle yükümlü olacağı tazminat miktarını hesaplamaya çalıştığımızda ürpertici bir rakam ortaya çıkıyor. fenerbahçe kulübü, bunca kulübün tazminatını ödeyemeyeceği için, bugün bizim gasp edilen hakkımızın tazmini için bir muhattap bulamayacağız, ve süreçten en çok zarar görenlerden biri olacağız.
    genel sekreteriniz infantiano, geçtiğimiz günlerde, fenerbahçe'nin davası kapanmadı dedi. bu davayı, kapatabilecek bir güç tanımıyoruz. çünkü suç alenen işlenmiş, ve tüm belgeleriyle kanıtlanmış, daha türk mahkemelerince şike tescil edilmiş ve suçlulara cezalar vermiştir.
    fenerbahçe spor kulübü başkanı aziz yıldırım, şikeden dolayı para ve 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştır.
    türkiye resmi kurumlarınca tarafınıza yanlış bilgi ve belgeler (resmi dahi olsa) gönderildiğini düşünüyoruz.
    spor hukukunda cezalar için her hangi bir belge ya da mahkeme kararına gerek yoktur. sıfır tolerans söyleminizi bu vesileyle size tekrar hatırlatıyoruz.
    türkiye futbol federasyonu başkan ve kurullarının tamamen fenerbahçe'nin kontrolü altında olduğunu ve bu vesile ile aldığı taraflı kararla güvenilirliğini tamamen kaybettiğini bilmenizi isteriz.
    türkiye'de en doğru bilgiyi mahkeme başkanı mehmet ekinci'den alabileceğinizi, kendisine adil kararlarından dolayı güvendiğimizi, baskı ve tehditlere bu adalet addıbının boyun eğmediğini de hatırlatırız.
    uefa tarfından türkiye'de uzun süreli görev alacak bir şike komisyonu kurulmasını ve gerçekleri bizzat kendinizin keşfetmesini tavsiye ederiz.
    haklı olduğumuz bu davada en çok zararı bizim çektiğimizi , ve her geçen gün daha büyük zarar gördüğümüzü, bu sürecin uzamasının bize maddi manevi zarar verdiğini hatırlatarak, artık son noktayı koymanızı ve fenerbahçe spor kulübüne, hakettiği cezayı vermenizi bekliyoruz.
    aksi takdirde, güvenilirliğini tartışmayacağımız uefa , yavaş yavaş da bizim gözümüzde tarafsızlığını yitirmiş, adaletsizliğe ortak olmuş , güçsüzün suçunu cezalandıran, güçlünün suçunu ödüllendiren güvenilirliğini kaybetmiş bir uefa olmaktadır.
    türkiye'de meydana gelen şike gayet açık ve nettir. üzerinde düşünülmesi gereken en ufak bir belirsizlik yoktur.
    uefa şuna karar vermeli, futbolda şikenin önü kesilmek isteniyor mu? yoksa istenmiyor mu?
    uefa'dan en kısa zamanda, sadece bu sorunun cevabını istiyoruz.
    saygılarımızla;

    bir trabzonspor taraftarı

    burdan da özete bakıverin madem : https://www.facebook.com/...s/147191878769113/?ref=22 http://mgn.me/1ilv
    ···
   tümünü göster