1. 126.
    +1 -1
    allah'a inaniyorum ama ne müslümanim ne hiristiyan ne yahudi, hic bir dine mensup degilim, salt allah/yaratan inancina sahibim.

    devlet gibi kurumlar felsefi veya dini dogmalardan özgün bir sekilde yönetilmelidir. kusursuz bir yönetim bicimi yoktur, ama beterin beteri vardir.

    bir devlet dahilinde yasayan "en fakir birey" diye tanimlayabilecegimiz bir insan bir kuru ekmege muhtac sekilde yasayan bir birey olmamalidir. o insan "en fakir" de olsa yasayacak bir mekani, dört duvar bir cati cercevesinde yasayabilme ve yiyecek ekmegine corbasina salatasina ulasabilme hakkina sahiptir ve devlet tarafindan bunlara eristirilmelidir de. bu dogrultuda gerekirse hakkiyla zengin olmus vatandaslardan belli ve gereken ücretler (hazine) kesilebilmelidir, duyarli ve maddiyata kendini kul etmemis insanin da buna ses cikarmamasi gerekir.

    velhasili elbette bir toplumda zengini de fakiri de olacaktir, her insan ayni maasa tabii tutulamaz, ama zengin ile fakir arasindaki fark ucurum niteliginde olmamalidir.

    gereksiz alakasi olmayan mesleklerdeki orantisiz gelirler ve harcamalar sacmaliktir, mesela futbol sektöründe dönen paralar v.b. sektörler.

    uzar gider
    ···
   tümünü göster