1. 26.
    -1
    moralinizi bozmak istemem panpalar ama biraz gerçeklerden bahsedelim. bu arada bilenler bilir, şirketim var. devlet üniversite mezunu çalıştırmaya destek veriyor. şöyle bir destek 1500 tl ye kadar maaşın yarısını veriyor. yani devlet açıkca diyor ki 1500 tl yeterli. iş başvurusunda size 1500 tl verilmesinin sebebi budur.
    gerçek 2: bundan önce maaşla çalışırken iş ilanları verirdik. kariyer ve secretcv'den. gelen başvuruları aklınız almaz. yüzlerce başvuru. bir mühendis almak için 40 kişi mülakata çağrıldı. hepsi birden değil tabii. şirketlerde çok tanınmış şirketler değildi.
    gerçek 3: y.lisans yaparken (2 sene önce) sınıf arkadaşım maaşına zam isteyeceğini söyledi.(1300tl alıyordu) ertesi hafta ne oldu zam işi dedim. söylediği şu: bu hafta bir eleman başladı 1100 tl alıyormuş. onu duyunca söyleyemedim.

    bunun yanında iyi örneklerde var tabii. anadolu'da dandik bir üniyi bitiren arkadaşım. yabancı menşeli bir şirkette avroyla işe başladı. araba falan vermişler, şahsi işlerinde bile benzini karşılanıyordu. canım sıkıldı deyip işten çıktı, şimdi büyük bir firmada 3500 falan alıyor. bilgi beceride yok ama nasıl işe alınıyor bilmiyorum.
    ···
   tümünü göster