1. 1.
    +3
    türkler nasıl müslüman oldu

    Bu soruyu genellikle sormadık kendimize.Çünkü Türklerin, din ve hidayet aşkıyla kendiliğinden islamiyeti benimsediği yolunda koşullandırılmıştık.
    Peki ama bu yargımız doğru muydu? Ne yazık ki hayır!

    Gerçeği aradığımızda ,Türklerin Müslümanlaştırılması sürecinin insanı irkilten bir vahşet süreci olduğu soğuk gerçeği yüzümüze çarpıyor. Daha ötesi Arap ordularınca uygulanan ,benzerine az rastlanır bir zulme rağmen Türklerin islamiyete çok uzun zaman direndiklerini görüyoruz.

    Resmi ve geleneksel söylem ise bu gerçekleri ısrarla gizlemeye çalışıyor. Oysa sorunun aydınlığa kavuşturulması Şeriatçılığın insanlarımızı yakabilecek denli pervasızlaştığı günümüz Türkiye'sinde her zamankinden büyük önem taşımaktadır. Çünkü Türklerin Hidayet aşkı ve coşkuyla Müslüman oldukları ön yargısı ,kişi ile tanrısı arasındali o saf ilişkiyi istismar ederek ,toplumumuzu 7. yüzyıl karanlığına zütürmeye çalışan şeriatçıların en temel ideolojik argümanlarından birini oluşturuyor.

    Unutulmamalıdır ki bugünü anlamak ,aydınlık ve ve gerçekten demokratik Türkiye yaratabilmek için doğru bir tarih bilincine sahip olmak zorundayız.

    Aşağıdaki döküman tamamen islami kaynaklardan, Taberi ve Zekeriya Kitapçı gibi islami tarihçi ve yazarlardan düzenlenerek hazırlanmıştır.
    ···
   tümünü göster