1. 151.
    +2
    benim ailemde çoğunluk galatasaraylıydı, futbol izlemeye başladığım zaman da galatasaray'ın parlak zamanları, işte 4 sene üst üste şampiyonluk sonrasında gelen uefa süper kupa vesaire. haliyle benden de galatasaray'ı tutmam beklenirdi, ki avrupa maçlarında da deli gibi destek verdim, maçlara gitmişliğim de vardır. şimdi de gerektiği yerde galatasaray'ı da fenerbahçe'yi de hayvanlar gibi desteklerim.
    ama beşiktaş benim için bir aşk; başarılarından ötürü değil, transferlerinden ötürü değil, parasından pulundan da değil zira gibime kadar yolu var paranın, futbola büyük paralar bulaşınca futbol bozuldu. (tuttuğun takımı bilmiyorum, belki sona yazmışsındır da, eğer galatasaraylıysan, geçen hafta kasımpaşa'ya yenildiğinizde sövmeyen yoktu, hatırlatırım. iki transfer; tak, taraftarlık gitti, yaverlik geldi.) ve beşiktaş beni şu ana kadar 100. yıl şampiyonluğu dışında hiçbir zaman uzun süre mutlu etmemiştir.
    başka takımı tutsaydım da beklentilerim ona göre şekillenirdi. bak izmit'te oturuyorum ben doğduğumdan beri, kocaelispor bir ara avrupa'ya kadar gittiğinde herkes şampiyonluk bekliyordu, her mağlubiyette kent alev alıyordu, şimdi amatör kümeye düşse bile 18-19 yaşında çocuklarla oynadığı için kimse sesini çıkarmaz, bilirler ki o çaba bile yeterli. o yüzden araya başka takımları sokup misilleme yapma. kasımpaşa'yı tutsaydım da şimdiki hali beni mutlu edecekti mesela, çok saçma bir argüman.
    forma konusuna değinmiyorum, galatasaray taraftarı her maç para saçıp gibim gibim gerçek dışı koreografiler yaparken, fenerbahçe stadı pavyon gibi megafonlarla çevriliyken kimsenin sesi çıkmıyor nedense, ama bizim "erkek adam renkli takım tutmaz" gibi basit bir sloganımızı bile pişirip pişirip itin zütüne sokuyorsunuz. şimdi bi de ciddi ciddi ayar vermeye çalışmışsın, tarih bilgisiyle bile karşı çıkılmaz bu sözüne.
    3.sü beşiktaş'ın kadrosu hiçbir zaman diğer iki "büyük" takım kadar üstün olmadı, orası doğru. ama geçtiğimiz yıllarda çoğu zaman beşiktaş avrupa'da tek başınaydı. emin ol kısa zaman sonra yine öyle olacak fakat siz dünya devlerini desteklediğiniz için avrupa ligi'nde çeyrek finale 3 defa gelmiş bir takımı da yeterli bulmayacaksınız.
    sonuç olarak, gibtir git insanların tuttukları takımlara karışma. ben futbolu maçtan maça takip eden normal bir taraftar olmama rağmen bu kadar hassasiyetle karşılıyorsam acaba daha fanatik arkadaşlar nasıl karşılar bunu düşünüyorum. eyvallah.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster