1. 1.
    -1
    size bazı sorularım olacak. bilgisayardan çok iyi anlarım. yani bunu format atmaktı, oyun yüklemekti bunları çoktan aştım. mmm, kendi internet sitem var. kendi online oyun serverları açtım. databaselerle uğraştım ama hepsi bilgisayar mühendisliği için gib kadar birşey değil, biliyorum. lise son yabancı dil okumaktayım. etrafımdakiler de sürekli bilgisayar mühendisi olabileceğimi söylüyor. lise 1'i maalesef çok bitik bitirdim. sınıftaki 1-2 arkadaşa uymam yüzümden sayısal derslerden geri kaldım, zorla geçtim. ama şöyle birşey var ki çalıştığım zaman gerçekten yapabiliyorum. ilk dönem 0 düşen kimyaya züt korkusuyla öyle bir sarılmıştımki son sınavda 3 yapmayı başarmıştım.

    neyse, yabancı dilden ortalama güzel bir yer kazanacağımı görebiliyorum ama benim istediğim kesinlikle bilgisayar mühendisliği. üniversitede yüksek eğitimi alıp kendimi daha da geliştirmek istiyorum. eğer olursam işim hazır bulunduğum çevrede. işçi çocuğuyum, malum öyle paralı okullarda okuyamam. babam bir yolunu bulup gönderse bile o kadar borca girmesini ben istemem.

    ayrıca babam şöyle bir teklifte bulundu. eğer kazanamazsan şakirtlerin yurduna veririm, 1 senede adam ederler seni dedi. ama ben şakirtlerden nefret ediyorum. eğitimlerine hayır demem ama bana zorla namaz kıl, risale-i nur oku, şunu yap bunu yap o kadar gelemem. dinde zorlama yoktur, değil mi?

    sizce ne yapayım?
    ···
   tümünü göster