1. 1.
    +1 -2
    öncelikle bu yazıda küfür etmeyeceğim. Yorumlara da etmezseniz sevinirim.
    Sözüm sana tahta yarak,
    Bu yazdıklarını keşke bir kaç öğretmenle konuşup önce onlara sorsaydın ya da gerçekten böyle mi değil mi diye biraz araştırsaydın. Sen öğretmenleri lise yıllarından hatırında kalan gibi düşünüyorsun;
    1-) Bana bir öğretmen göster ki 3 ay tatili olsun. Yazları ve yarı yıl tatilinde mutlaka o müdür yardımcıları tarafından hafta da 2 gün okula çağırırlar. Benim annem de babam da öğretmen güzel kardeşim. Ve en son 5 yıl önce yazın tatile gittik. O da 10 günlüğüne meb'in tesislerinde kalmak için gittik. 7. günde okuldan arayıp görevlendirildiklerini söylediler. Bu yüzden tatil bitmeden geri döndük.
    2-) Haftada en az 24 saat çalıştıkları da çoğunluk için yanlış kardeşim. Resim, müzik vs. öğretmenleri çalışıyordur o kadar.
    3-) Çalışma programları asla istedikleri gibi olmaz. Yahu, akıl var mantık var. Herkes sabahçı olmak istese; sence nasıl düzenlenecek o program? Annem şu an 30 saatin üstünde çalışıyor.
    4-) Geçen sene Ankara'daki öğretmen evine gittik. kişi başı 45 lira ödedik. (1 geceliği)
    5-) Maaşları 1.700 tl. ek ders ücreti dahil.
    6-) Çalışmak sadece okulla bitmiyor be kardeşim. Eve gelip ertesi günü programlarını, sınav sorularını, sınav okumaları oluyor. Her öğrenci için tek tek değerlendirmeler yapılıyor. Gece yarısına kadar sürüyor.
    7-) Ben şu an 19 yaşındayım kardeşim. Devletin her hangi bir öğretim yılı başında 500 tl verdiğini görmedim.

    Devamı gelecek...

    edit: @8 den devam
    ···
   tümünü göster