1. 1.
    +18 -1
    babam muhafazakardır. zamanının koyu anaplısı.. içkiye olduğu kadar sigaraya falan da aşırı karşı. ayrıca duman avcıları örgütünün bi numaralı militanı. duymuşsunuzdur vakti zamanında özdemir sabancı, firmasında sigara içilmesine izin verdiği için duman avcıları tarafından suikaste kurban gitmişti. fehriye erdal tutuklanmıştı falan. o mahkemede babamda yargılanmıştı. ardından beraat etti ama..
    annem ise keyifcidir. hap ot sigara cigare oroyin falan ne ararsan var... ayrıca eskinin iflah olmaz marksistlerindendir. gençliğinde ibo önderliğinde ki tikko nun ileri gelen kır gerillalarından.
    zaten siyasi olaylardan evde kaga gürültü hiç ekgib olmuyodu. babam bi kaç kez zorla akpden aldığı kömürü annemin ağzına falan tepmişti. annem babama molotof falan atmıştı. her ailede olacak bilindik manzaralar işte..
    geçen gün artık olan oldu ama. annem geçen gün yaprak sarması sararken bi yandan da kova çekiyo babam da "benim dünyamı daha fazla kirletmene izin vermeyecem" deyip annemin 1 paket birinci sigarası ve çekmekde olduğu kovayı camdan atıyo.
    bunun üstüne annem çıldırıyo tabi. o sinirle cebindeki kelebeği babamın baldırına saplıyo...
    babam feryat figan bağrıyor. büyükannemde bizle kalıyor. büyükannemde tam türkeş milliyetçisidir. bildiğin bozkurtdur yani.
    annemin enternasyonalist sosyalist olmasından dolayı zaten annemi hiç sevmiyor... bide salonda, annemin elinde kelebek babam yerde bıçaklanmış halde görünce kadın iyice çıldırıyor.. anneme "komünistler moskovoya. türkiye türkdür türk kalacak. milliyetçi türkiye milliyetçi türkiyee auuuuu" diye bağırıyor arada anneme ağır hakaretler falanda ediyor. annem de orda büyükanneme "biz 6. filoyu taşladık. siz ise kıble bellediniz" deyip büyükanneme molotof kokteyli atıyor. büyük annem 24 bin parçaya ayrılıyor. ruh hastası küçük kardeşimde bütün bu olaylara şahit olunca "seni seçtim çarizard" deyip pencereden atlıyor..
    o esnada babam anneme "evliliklerinin bu şekilde yürümeyeceğini, ayrılmalarının her ikisi içinde en hayırlısı olacağını" söylüyor. annem de önce yok mok diyor ama sonra o da kabul ediyor..
    1 hafta sonra ilk duruşma var. inş hakim amca onları boşanmaz. eğer boşanırlarsa pgibolojim bozulabilir ve sırf bu yüzden ilerde erken boşalabilirim.
    erken boşalmayı kim ister ki?
    ···
   tümünü göster