1. 1.
    +29 -10
    evet, o fakir kapıcının oğlu benim. geceleri evinizden "iyi akşamlar çöp var mı?" diye soranda benim. çöpü verirken acıyarak baktıgınız o çocuk..

    altı buçuk yıl aynı telefonla idare eden çocuktum ben, lisedeyken okulda arkadaşların hamburger döner yerken karşıdan evden getirdiği ekmekarası peynir salata yiyen de bendim. hayatında bir kızın eline dokunamamış o çocukta bendim.

    bayramda 3-5 lira para toplayıp "al baba bana gerekmiyor" diyen o çocuk..

    ve devamsızlığı 0 olmasına rağmen okulun son gününe kadar bir tek devamsızlık yapmadan gelen o çocukta bendim.. sizin ayakişlerini yaptırdığınız o kapıcının oğluyum ben. her şeye rağmen ağzına tek bir haram lokma koymayan, gerekirse günü aç geçiren o adamın oğluyum ben. "hayri efendi gel bakim şurda bir arıza var şunu hallediver" diye seslendiğiniz o kapıcının oğluydum..

    ve gene bendim ananızın babanızın "oğlum şu küçük kıyafetlerini verde kapıcının oğlu giysin" dediği kişi..

    dışarıda kar yağarken evde ısınmak için ailece birbirine sığınan, 2 battaniye üst üste örten o çocuk..

    her şeye rağmen "buna da şükür" diyen o kişi bendim. liseli serseri tayfanın geçerken omuz attığı, arıza çıkmasın diye "kusura bakma benim hatam" diyen o kişiydim..

    üniversite harç parasını verebilmek için binbir yol deneyen, ama her şeye rağmen harama bulaşmayan o çocuktum ben..

    siz, "babam bana ayfon almıyor giberim böyle babayı, günlük 50 tl veriyor kodumun cimrisi, bir türlü bana araba almadı" demeye devam edin. sizin adam olmanız için sabah akşam çalışan ananıza babanıza sövmeye devam edin.

    hadi eyvallah
    ···
   tümünü göster