1. 51.
    +3
    "Fikir özgürlüğünü ve anayasayı paravan yapanlar, önceleri Atatürkçü geçinirken, onun fikir ve şahsiyetinide küçük görmeye başladılar. Sadece Mustafa Kemal tarafını beyan ediyorlardı." şeklinde bir cümle mevcuttur. Bunu kesin olarak reddediyorum. Asla Kabul etmiyorum. Diğer yurtseverler de bunu kabul etmezler. Bu kasten tahrif edilmek isteniyor. Gerçekler örtülmek isteniyor. Bu cümle art niyetle hazırlanmıştır. Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa, onlar da bizleriz, sahip çıkmayanlar da ortadadır. Anayasanın uygulanmasını isteyenler gene bizleriz, anayasayı uygulatmayan yavuz kimselerse hâlâ ortadadır. Ve o kişiler bugün bizim kellemizi istemektedirler.

    deniz gezmiş

    ve bu ülkede 38'den bu yana kemalist bir düzen mevcut değildir. aslında kemalism diye bir sistem yoktur. aslolan cumhuriyet ve anadolu üzerinde yaşayan insanların kardeşliğidir.

    kalbinde ona buna şuna nefret besleyen her kimse, sosyalist olamaz.

    ben ki ne fettullahtan ne apo'dan ne de hitlerden nefret ediyorum. bir fenerbahçeli olarak galatasaraydan da nefret etmiyorum. bu kin öfkeyi tetikler ve öfkeyle alınan kararlar antidemokratiktir.

    evet atatürk'ü seviyorum. ama eğer onun döneminde yaşayan biri olsaydım ve antidemokratik bir kararla karşı karşıya kalsaydım, evet, atatürk'e de muhalif olurdum ama sadece o kadarına karşı.

    her nekadar sevmesek de recep beyin iyi icraatlarına muhalif olmamız son derece komik bir durum olurdu.
    ···
   tümünü göster