1. 1626.
    +15 -1
    1 mayıs 1216: sabah town center meydanından gelen bağırış gürültü ile uyandım. köylüler toplanmışlar, ellerinde çekiçler "işçi işçi" diye bağırıyorlar. hamdi çavuş'u çağırttım, "işçi bayramıdır beyim" dedi. emir verdim hepsini oduna ve yemişe saldım. "oduncu", "seyis" diye diye dağıldılar.

    8 mayıs 1216: lalamı ziyarete zindana indim. "lala üzerime çok geliyorlar, dayanamıyorum" dedim. konuşmadı, gözlerimin içine baktı hüzünlü hüzünlü. "her şeyi bırakıp gidesim var lala" dedim. "s.ktir git" dedi. muhafızlara emir buyurdum lalama biraz saman versinler daş zeminde yatmasın.

    11 mayıs 1216: öğle namazı çıkışı kaya bey soluk soluğa geldi, "felaket beyim felaket" diyor. "hayırdır" dedim, teuton gavuru kuzey duvara dayanmış. hemen ordu toplanıla diye emir saldım. yarın kuzeye gideceğim.

    12 mayıs 1216: zibil gibi teuton gelmiş, hepsi kalkanlı mızraklı şovalyeler. duvarın ötesinde ok menzilinin dışında bekliyorlar. çadır kurmuşlar, "ille de teuton olsun, ister çamurdan olsun" diye müzik çalıp oynuyorlar. hamdi çavuş'a sordum bu nedir diye, "savaş dansıdır beyim" dedi. öyle de hareketli parça ki, insanın oynayası geliyor surlarda. askere emir saldım, kimse kıvırmayacak, dirayetli olacağız.

    15 mayıs 1216: üç gündür oynuyor teutonlar. ne enerjidir, ne hırstır. köyde de hırsızlık aldı başını gitti, cepçiler mi ararsın, yemişe dadananlar mı, oğlu askerde olup ziyaretine gidemeyen yaşlı teyzeler mi. köye tüm giriş çıkışları yasaklattırdım.

    17 mayıs 1216: akşama doğru ibrağam eniştesi ile daş fırlatmaya başladı. yetişmiyor. çaresiz bekliyoruz.

    19 mayıs 1216: ikindi vakti teutonların oradan biri yaklaştı. "laaan godoşşş tanıdın mı beni oğluum" diye bağırıyor. surlara çıkıp dikeldim tüm haşmetimle, azametimle ordumun başında durdum. arkadan bir fısıltı geldi "la godoş bizim kralmış" diye. nevrim döndü, zor zaptettiler beni. koluma girmişler. teuton anamıza bacımıza sövdü bir süre. arkadaş ben öyle küfür görmedim, adam çağ açtı çağ.

    20 mayıs 1216: kurultayın kurulmasını emir saldım. tüm kumandanlar gele diye buyurdum. bunlar toplandılar, tiftik çadırı kurmaya başladılar. "lan hala duruyor mu o çadır" diye bağırdım, bayılmışım. uyandığımda çadıra tıkış tıkış doluşmuş savaş planları konuşuyorlardı. çorap kokusundan yine kendimden geçmişim. en sonra "beyimiz yine gayb alemlerine geçiyor.." diye mırıldandıklarını duydum.

    21 mayıs 1216: kaya bey ve atlıları toparladım, kapıların açılmasını buyurdum. "gazamız mübarek ola" diye kükredim. en önde ben, yanımda kaya bey, scoutlar, light cavalry'ler ve horse archer'lar dört nala hücum ettik. teutonlar mızraklarla, ağır zırhları ile geldiler. kıran kırana çarpıştık. omuz üstünde baş, daş üstünde daş koymadık. atlı okçularımız ok atıp kaçıyorlar, teutonlar yavaş, onları takibe çalışırken arkadan süvari birlikleri ile biz dalıyoruz. harcumar ettik koca teuton ordusunu.

    22 mayıs 1216: sabaha doğru savaş bitti. bir kısım teuton'u yakalamışlar. aralarında sur dibinde bana söveni tanıdım. emir buyurdular, yanıma getirdiler. "göster lan kim kral" diye bağırdım hiddetle. "abi valla ben yapmadım" dedi bu. "abi bırak gideyim yoluma, ben kendi halinde bir adamım, ben ettim sen etme, sana kul köpek olurum" diye yalvarıyor. tiksindim. şu köye geldim geleli en çok bu adama tiksindim. zütürün kara ormana, salın orada, kurt halletsin işini dedim. ağlaya ağlaya gitti.

    25 mayıs 1216: köstekli saatimi çalmış şerefsiz teuton. hangi ara zütürdü nasıl yaptı anlayamadım.

    31 mayıs 1216: kuzey surunu da yıktıracam, köyü de taşıttıracağım. yine bir ordu göründü ufuktan, bu sefer briton'a benziyorlar. town center'dan çok surda yatıp kalkıyor olduk. bu sefer will'in neresini getirdiler, ya sabır çekip beklemeye başladık.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +2
      La godoş bizim kralmışta yıkıldım amk 15 dakika aralıksız anıra anıra güldüm
      ···
   tümünü göster