1. 26.
    +1
    utangaclıkla sosyal fobiyi karıştırma panpa. utangaclık biraz daha farklıdır. örneğin kızın gözlerine bakınca utanırsın falan. ama sosyal fobi olayı biraz ciddi. ben bunu kendi kendime önemli ölcüde yendim. hala bazı belirtilerini gösteriyorum ama ilerde tamamen kurtulacam inş. sana birkac tavsiye verecem bu konuda.

    sosyal faliyetlerden kesinlikle kacınma. bir arkadaşın halısaha macına cağırır, veya evine davet eder ev biraz kalabalıktır falan. cekinsen bile kendini zorla ve git. sohbete konsantre olarak katılmaya calış. cok konuşmana gerek yok ara sıra mantıklı bir cümle söyleyip sohbetin yönünü değiştir mesela. bedenin nerdeyse kafan da orda olsun. arkadaşların sohbet ederken sen "lan eve gidince şöyle bir başlık acacam amk" diye düşünme.

    yolda gördüğün ve az da olsa tanıdığın herkese mutlaka selam ver. herhangi bir sebeple muhattap olduysan ve adını bile bilmiyorsan gene de selam ver ve hal hatır sor. mevki sahibi insanlarla iletişim kurmaktan cekiniyorsan görgü kurallarını iyi öğrenmen avantaj olacaktır mesela. misal adama günaydın x bey falan deyebilirsin ama toka etmek icin elini uzatmaman lazım. o uzatırsa toka edersiniz (senin üstün olan birisi icin)

    başka insanların senin hakkında ne düşündüğünü önemsemeyeceksin panpa. yürümene hic dikkat etme mesela. orjinal yürüyüşünü keşfet ve öyle yürü. düzgün yürümek icin kasma. gittiğin bir mekanda nasıl rahat ediyorsan öyle otur. garsona falan konuşurken cekinme amk o sana hizmet etmek zorunda orda ağa sensin. hatta biraz secici ol. herşeye tamam deyip beğenme. canını sıkan birşey olursa "buranın sorumlusu kim müdürü falan yok mu buranın onu cağırın bana" de amk. şaka lan be daha cok yolun var o raddeye gelmek icin * .

    ille cok konuşan sohbetlere katılan birisi olmana gerek yok. sen herzaman yanlışı kendinde görürsün. adamlar sohbet eder, sen başka şeyler düşünürsün mesela. sonra dersin ki "lan be ne salak adamım yaw adamlar ne güzel eğleniyor ben adapte olamıyorum" diye. belki onların sohbetleri cok boştur. seni acmıyordur. farklı arkadaş gruplarıyla takılmayı dene. bene yıllardır takıldığım arkadaş grubum var. hala ara sıra gider takılırım onlara. yanlarında fazla konuşmam ama sürekli sessiz kalırım cünki sürekli birilerinin üstünden espri yapıp salak salak gülen hanzo tipler. ama bir arkadaşım aracılığıyla ara sıra takıldığım başka bir arkadaş grubunda sürekli teknolojiden, bilimden falan sohbet acılır ve onların yanında bildiğin geveze kesilirim ben. gayet güzel katılırım sohbete. kısacası arkadaş grubunda hatayı hep kendinde görme panpa.

    sevgili olayı işin en son kısmı. onu da başardım amk. sen bunları bir hallet o kendiliğinden olur zaten.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster