1. 1.
    +9 -1
    Öncelikle selamlar.Ne zamandır yazıcam dediğim fakat vakit bulamadığım çok önemli bir konu var. Biliyorsunuz mesele teoloji tartışması olduğu zaman türkiyedeki birçok insan filozof kesiliyor.Ve ben internette ya da reelde bu konuya ilgili olan kimi bulursam tartışmaya, insanların kafasındaki önyargıları, yargıları öğrenmeye ve daha çok kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Eğer ilgimi çekmeyen birşey olsaydı araştırmazdım öyle değil mi? ehehe öyle tabi. Demem o ki insanlar kendi başlarına gerçeği bulmakta zorlanıyorlar,ne dense inanacak düzeye gelmişler.3 kere 3? altı altı altı! Ha gibtir ordan? Tüüü putperest, kafir,zındık!'^+%&/()(/&% bilmemne bilmemne. Neyse konumuza dönecek olursak benim kafamdaki kozmolojik yapıyı şöyle açıklayabilirim, Bütün dinlere inanmak. Hepsi!insanlık tarihinden bu yana uydurulan ve gerçek olduğu iddia edilen ne kadar tanrı,din, mezhep varsa hepsini kabul ediyorum. Bana istediğiniz kadar tanrı getirin hepsine inanıcam.Çünkü yüzyıllar boyu kutsallaştırılan bütün değerlerin bir tanesine bile inanmazsanız o kutsala göre bilinmeyen, yani ölüm sonrası kazığı yersiniz.

    Şöyle bir örnekle açıklayabilirim:Biri size geliyor ve cebinde 3 lira olduğunu iddia ediyor. Buna inanmazsanız sizi yakacağını sonsuza dek acı çekeceğinizi söylüyor.Siz ise kişinin cebine bakmak, yani sorgulamak istiyorsunuz. Size diyor ki aaa olmaz, bunu düşünmen bile seni yakmaya yeter! otur oturduğun yerde. Sonra bir kişi daha gelip aynı şeyi söylüyor.Ve sonra bir tane daha bir tane daha.Çağlar boyu bu insanlar ve paralar milyonları buluyor.Ve iş böyle olunca sizin yapabileceğiniz en kurnaz davranış bunların bir tanesinin bile doğru söylüyo ihtimalini göze almak olacak. Eğer cahil cesaretiyle ne kadarını reddederseniz züte girebilme ihtimalinin o kadar artacağını biliyoruz. Ateistler genelde bu tartışmalarda şu argümanı kullanırlar

    Ateist:Allah yoktur çünkü muhafazid pid0fili,6 yaşında kız almış, tomurcuk memeli kızlar diyor :( hırsızların ellerinin kesilmesini istiyooor!!'^+%&/()
    Ben:Olabilir kardeşim neden olmasın
    Müslüman:Reenkarnasyon yoktur çünkü bizim dinimiz bunu reddetmiştir
    Ben:Olabilir kardeşim neden olmasın
    Ateist:Yani sen şimdi bütün tanrılara inanıyor musun? Zeus, thor,osiris, amon,allah...
    Ben:Olabilir amk olabilir.

    Neden her ihtimali göze almıyorsunuz. Eğer bir tanesine bile inanmazsanız yanma ihtimaliniz var. Mallık yapmayın beyler, tercihleri değerlendirin. Gerekirse gün tutarız, bir gün müslüman ibadeti,bir gün hristiyan,bir gün yahudi,bir gün şintoist,bir gün zerdüşt ibadetine gideriz. işin sonunda cayır cayır yanmak var amk salak mısınız kafayı çalıştırın biraz.
    ···
   tümünü göster