1. 51.
    +3 -1
    valla panpa kişisinden kişisine değişir, yaptığı icraatları seven çok kişi var. zaten bunlara lafım yok ama, bende onlardan biriyim ama birde atatürk olmasaydı baban kim bilmezdin şerefsizci muallakler var ki bu ülkenin belki de atatürkçülük konusunda en cahil kesimi.

    onlar için atatürk kurtuluş savaşında savaşmış ve devrimler yapmıştır, bizi gerici osmanlıdan kurtarmıştır, bildikleri aşağı yukarı bu kadar, yaptığı nedir falan en ufak bir bilgileri yok. zaten bu kişiler genel olarak osmanlıdan falan pek haz etmez aynı zamanda.

    nefret eden kesimse genellikle bu ülkenin şeriatçı kesimidir. onlara göre bu ülkenin en doğru yönetim şekli ancak ve ancak her şeyi bilen allah tarafından ortaya çıkarılabilir, atatürkse islam yasası olan şeriatı kaldırıp yerine laikliği getirmiştir, bu yüzden onların düşüncesine göre hiçbir müslüman atatürkü sevmemelidir.

    osmanlıyı sevmeyen atatürkçüler ile atatürkü sevmeyen osmanlıcıların görüşleri çarpışır, etkiye karşı tepki ortaya çıkar ve osmanlıcılar atatürke daha çok düşman olur, atatürkçülerde osmanlıya.

    ben geçen yıl şeriatçıydım ama islamı sorgulayıp dinden çıkmamla birlikte ortalara geldim, sonra da atatürkçü oldum gibi bir şey. bu konuyu 3 çeşit açıdan görmüş bir insan olarak bence bu iş böyle.
    ···
   tümünü göster