1. 601.
    +4
    her şey iyi güzel de iş istanbul şöyle istanbul böyle diye anlatıma gelince " hele bir nefes alın yiğitler " deme ihtiyacı hissettim.. çok uzun yıllardan beri istanbul luyum ve bundan da gurur duyarım.. burada anlatılanlar üç aşağı beş yukarı doğrudur ve dahi bunda da şaşıracak ne ne vardır ?

    kebomodaney panpam neye neden isyan ediyorsun ? bu anlattıkların yeni mi oluyor sanıyorsun.. her zaman her yerde olan işler bunlar.. bunlarla birlikte bir çok güzel şey de aynı anda oluyor ve hepsi bütünün bir parçasını oluşturuyor.. kusura bakmayın ama neredeyse kurulduğu zamandan beri iki büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir şehirde doğal olarak ne ararsanız fazlası ile bulunması gayet normaldir.. olması doğrudur da demiyorum şüphesiz ama bunlar " insan " gerçeğinin ayrılmaz parçasıdır ve " insan " ın olduğu her yerde diğer güzel ve doğru olanlarla birlikte bu çirkin ve yanlış olanlar da tabi ki olacaktır.. hele ki ülke nüfusunun % 20 sinden fazlasının aynı kentte yaşadığını düşünürsek bu gayet normal bir durumdur..

    burada önemli olan " nelerin olduğu " değil, " sizin ne aradığınızdır " .. istanbul ağzına kadar envai çeşit şekerlerle dolu bir şekerliğe benzer.. elinizi atarsanız ne istiyorsanız onu alırsınız.. ve kural basittir.. sadece bir tane alırsınız.. mesele o bir taneyi kendinize göre en doğru olanı tespit ederek seçmenizdir.. gerisi bu seçiminizin neticelerinden ibarettir.. olayın özü budur..

    istanbul yaşı biraz geçkince ama hala güzelliğini ve çekiciliğini koruyan hüzünlü bir hatundur.. ona gelen herkes kendi meşrebince üzerinden geçmeyi dener.. ama o her üstünden geçeni de kendine benzetmeyi başarır..

    boş verin siz bunları gelin istanbula.. meşrebinize göre keyfini yaşayın.. ister çayınızı simitinize katık edin çay bahçesinde, isterseniz kerahat vakti rakınızı zütürün " kimseye etmem şikayet " in eşliğinde.. süleymaniye de huzurunuzu da arayabilirsiniz gece hayatının girdaplarında aleme de akabilirsiniz.. bu sizin tercihinizdir.. şehirin günahı yoktur..

    özet : istanbul her seferinde sadece bir tanesini alabileceğiniz ağzına kadar dolu bir şekerliğe benzer.. ne istediğinizi bilerek alıyorsanız sorun yok.. olay sizin tercihinizdir.. gerisi de tercihinizin neticesidir..

    seviye ayarı : am, züt, memeam, züt, meme am, züt, meme am, züt, meme am, züt, meme am, züt, meme am, züt, meme am, züt, meme
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster