1. 1.
    +6
    evet beyler şimdi herkesin merak ettiği, siyasetçilerin istismar ettiği şu konuya bir yetkili olarak açıklık getiriyorum. ister bu yazıyı tümden okuyabilir ister direk özete geçebilirsiniz:

    bilindiği gibi herkesin bir ırkı vardır. kimisi türk, kimisi rus, çeçen,ingiliz, irlandalı,alman, fransız,japon,laz, kürt,lezgi, çeçen ırkına mensuptur. bunların çok büyük bir çoğunluğu ise melezdir, yani örneğin yıllar öncesinde ingiliz anneyle irlandalı baba evlenmiş, çocukları da yine böyle melez birisiyle evlenmiş, böyle böyle devam etmiştir. farklı bir örnek olarak alman milli takımında gerçek alman olanların sayısı 2-3 ü geçmez.

    millet denen kavramda ise durum farklıdır. fransız ihtilalinden sonra imparatorluklar büyük ölçüde yıkılmış, yerlerine ulus-devletler geçmiştir. böylelikle milletler sınırları belli bir vatan üzerinde ülke olarak yaşamaya başlamışlardır. bu olayı türk milleti üzerinden irdeleyelim.

    osmanlı'dan sonra türk milleti türkiye cumhuriyeti devletini kurmuştur. bu millete türk milleti denmesinin sebebi, doğal olarak türk ırkına mensup olanların çok büyük bir çoğunluğu oluşturmalarıdır fakat bu milletin içinde kürt,laz, pomak vs de vardır. o zaman varılan sonuç şudur:

    özet:
    1-türkiye cumhuriyeti devleti türklerin kurduğu bir devlettir ve türklere aittir.

    2-türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının oluşturduğu millete türk milleti denir.

    3-türk milletine mensup herkes, ırk ayrımı yapılmaksızın türk vatandaşı yani türktür.

    bu üç madde birbirini açıklıyor. dördüncü bir madde olarak da şunu diyebiliriz; kendisini türk milletinin bir ferdi olarak görmeyen türk vatandaşları kendilerini ait hissettikleri yere gidebilirler, bölücülüğün alemi yok.
    ···
   tümünü göster