1. 1.
    +9
    Baliyi çekmeden önce (eğer ki bünyeniz alışık değilse) bulunduğunuz ortamın güvenli olduğundan emin olun. Ortamda kırılabilecek cam, üstüne düşünce zarar verebilecek kesici ve delici maddeler olmamasına, çok yüksek katta bulunan kapalı mekanlar ve çatılar gibi yerlerde bulunmamaya özen gösterin.

    Çünkü her an Süperman ya da Tanrı olabilirsiniz. (Ben oldum ordan biliyorum) Bıçağın derinize işlememesi veya uçabilmeniz işten bile değil. insanları rahatsız etmeyeceğiniz, ürkütmeyeceğiniz alanlar seçebilirsiniz. Piknik alanları, (tabi etrafta kimse yoksa) mezarlıklar (tabi yerse) tercih edilebilir.

    Bali çekmek için tek ihtiyacımız bali ve bir poşettir. Poşetin yedekli olmasına dikkat edilmelidir. Poşet delik ise malesef içindeki baliyi başka bir poşete transfer edemezsiniz. Ayrıca üstünüz batar ve bali kolay kolay hiçbir kumaştan çıkmaz. Eğer ki poşet delik çıkarsa hemen yedek poşeti balili poşete geçirip çekme işlemine öyle devam edilir.

    illaki poşetin yumurta poşeti olmasına gerek yoktur, fakat diğer poşetler boyut itibariyle büyük ve kalın olduğundan her çekişte daha fazla miktarda hava verip solumanız gerekir. Büyük poşetleri saklaması zor olur. Ayrıca poşetler renkli ise bali boyayı eritir, poşetin boyalarınıda solursunuz. tabi birde poşetin içinin görünmesi önemlidir ki, balinin kuruduğunu ve yeni poşete geçme zamanının geldiğini anlayalım.

    Öncelikle poşetin açık olan ağzı bir gömleğin kollarını kıvırır gibi dışa doğru katlanır. Bunun sebebi baliyi çekerken ağzımıza bulaşmasını engellemektir. Katlanan poşetin ağzı iyice genişletildikten sonra bali kutusundan çıkarılır. Baliyi kapaklı tarafından koymak yerine tam tersi alt tarafındak koyarız. Bu bize çok kolaylık sağlar. işlem daha çabuk ve sorunsuz olur. Balinin tüpü kutu kolaların malzemesine benzeyen metalden yapılmıştır ve alt kısmı kıvrılarak kapatılmıştır. Alt kısmını tırnağımızla kolayca ters yönde kıvırarak açabiliriz. Bir defada üstten sıkmaya başlayarak tüm bali poşete boşaltılır. Poşetin kıvrılmış ağzı tekrar açılır ve poşet ağza dayanır. Soluk alıp verilmeye başlanır.

    Etki etme süresi kişiye göre değişir. ilk çekenler için etki süresi kısadır ve belli bir süre sonra zzzlar gelir. Evet yanlış yazmadım. zzzlar. Vücudunuzda hafiften bir titreme ve zzzz sesi duyarsınız. Sonra da hayal alemine dalış. ilk başlarda genel olarak zaman kavramı yitirilir. Bali bittikten sonra aradan ne kadar zaman geçtiğini bilemezsiniz.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster