1. 1.
    +1
    Kısace kendimi özetlersem, şantiye ortamı bana gayet güzel geliyor açıkçası, ha "muallak misin işçileri mi sevdin zuahahah" tarzı liseli esprileri gelmeden devam edeyim.

    amk sabahtan akşama kada büro başında züt çürütmektense, şunu çiz, şu proje yetişecek, şunu 3 boyutunu yap diye "yeni mezun mimar" olarak gereksiz yere ağzıma sıçılmasındansa sanki şantiyede imalat ve uygulama olarak daha çok şey öğrenirim gibi geliyor. Ha sanki okulda şantiyeye dair ne öğrendin dersen bi tak bilmiyorum, ama hevesliyim lan, cidden çok meraklıyım şantiye işlerine. hiç unutmam birinde şantiye stajında çatı tablasının betonu dökülürken muallak işçiler önce merdiven kovasının etrafını döktüler, sonra da sarı çizmeleriyle perdahlayarak indiler ben züt gibi kenarda kaldım spor ayakkabılarımla ve betona yeni dökülen betona basarak inebildim çok kötüydü amk. devam etmem gerekirse, adam akıllı metraj alamam, tamam yalandan 3x3m ye bi odanın beton metrajını aldık okulda ama o kadar amk, 17 kalem metraj almam lazım. sonra ne nasıl imal edilir, uygulamasında ne yanlış yapılır bilemem, ustalar çok taşak geçecek gizli gizli farkındayım. ama yine de güzel be şantiye.

    ha bi de amacımda şu 5yıl sonra kendi inşaatımın maliyetinden yapımına herşeyini öğrenerek, müteahhit kafalı mimar olmak istiyorum. projede para yok amk bu devirde.

    özet olarak budur. ne tavsiye edersiniz bana üstadlar?
    ···
   tümünü göster