1. 51.
    +3
    mühimmat önemli tabii ki. ama askeri eğitim açısından oldukça iyiyiz. yunanlar kim mına koyim iki güne tepelerine bineriz. top ve havan envanterimiz iyi değil. piyade tüfeklerimiz sıkıntılı. ama yunanların her türlü giberiz. birisi daha terörü bitiremedik yunanları nasıl yencez demiş. ulan gavat terörle mücadele savaştan kat be kat daha zordur. terörle mücadelede;

    1-düşmanını bilmiyorsun. bölge halkından birileri düşmanın olabilir. bilgi sızdırılıyor olabilir. koruculardan bazıları terör yandaşı olabilir. ama savaşta düşman belli ve açık.

    2- gerilla türü savaşta düzenli ordu her zaman zorlanır. teröristler pusuya yatıyor. birden bir saldırı geliyor. ilk ateşte 2 3 şehit veriyosun. sonra teröristleri kovala. vur kaç taktiği yapıyor oçlar. o tip bir arazide kovalaması çok zor. bide bölgeyi senden çok daha iyi biliyorlar.

    3- sen bu oçlara geniş çaplı bi operasyon yaptın diyelim. tamamen bitirmek için. 5 10 tane canlı bomba çıksa senin ankaranda izmirinde istanbulunda bursanda patlatıverse bombaları. binlerce insan ölecektir. oluşacak karmaşayı düşünebiliyo musunuz? halkın güvenliği en önemlisidir. öyle kolay kolay terör bitirilemez. bu işi beyinlerde bitirmek lazım. topla tüfekle bitmez.
    ···
   tümünü göster