1. 101.
    +12
    @91 haklı binler. asker dediğin bulgur beslemeli, komutla çalışan bir alettir. yatıp kalkacağınız saatleri, yemeğinizi, saçınızın traşını, zütünüzün takunu, yıkanacağınız günü vs.. herşey komutanlar söyler.. siz hiç bir şeye karışmayın. bilgisayar gibi olun. akıllı ama aptal. biri size bir şey söylediği zaman yapın. söylemiyorsa mal gibi boş boş takılın. verilen hiç bir işte mantık aramayın. kısa bir örnek verem :
    ilk haftalar her çeşit insandan teşkil 300 kişiyiz öyle mal mal sağa sola bakınıyoruz felan. bir komutan geldi dedi yürüyün lan iş var. bizi zütürdüler tarla gibi bir yere tek tük ağaçlar felan var ama sonbahar ayı dıbına kodumun ağaçları deli gibi yaprak dökmüş. komutan dedi bu yapraklar elle toplanacak. lan nasıl biter? bitiyor işte... topladık. her gün aynı saatte aynı yere gidiyoruz aynı işi yapıyoruz ilk haftalar hatta "lan böyle askerlik mi olur dıbınakoyim bu muymuş yani askerlik" moduna girenler oluyodu. derken bir tane sivri zekalı muallak çıktı dedi ki "ula haçan habu ağaçlarun yapraklarinu da sallayip düşürelum da her sefer takyiyenin yerine gelmekten kurturuluz" neyse uyduk hazır olan imama ne ağaçlarda ne yerde tek bir yaprak kalmadı. komutan ertesi gün yine geldi yine bizi zütürdü aynı tarlaya. bu sefer noldu dıbına koyim diye düşünüyorduk ki eline bir taş aldı. "büyüklüğü bu taştan büyük olan bütün taşları tek tek toplayacaksınız" dedi. şimdi burda mantık nerde?
    Aylar sonra dolanırken anlıyorsun asker boş bıraktığın zaman kafa olarak sivile kaymaya başlar. e ilk zamanların zaten her saniyen travma.. işte böyle gib sok işlerle uğraştırarak kafanı dağıttırıyorlar.
    ···
   tümünü göster