1. 1.
    +3
    doğru görüş idealizmdir. materyalizm değil.

    karl marx şöyle der, eğer otobüs üzerine geliyorsa, otobüsü düşünmemezlik yapmazsın, otobüs diye bir şey madde olarak var olduğu için kendini kenara atarsın.

    yanlış.

    insan hastalıklı ve henüz tam gelişememiş varlıktır. bu yüzden de üstün insan değiliz henüz. aslında hepimiz şizofreniz. şizofreniyi de yeni yeni tanımlıyoruz. bu görüşü kabul edip geliştirdikçe de karl marx'ın yanıldığını anlayacağız.

    yani ben pgibolojik olarak buhran yaşadığım için aslında üzerime gelen bir otobüs görüyorum. kafamda olayı bitirsem o otobüs gibsen üzerime gelmez. otobüs diye bir şey düşünmem ve olmaz. tabi bu zihinsel problemimi aşarsam.

    ya da başka bir örnek vereyim.

    şu anda sizinle yazışmamın sebebi, sizin gerçekte yaşıyor olmanız değil, ben şu an kendimle konuşuyorum aslında. siz yoksunuz. ben zihinsel problemlerimi henüz çözemediğim için, inci sözlük gibi bir yer ürettim kafamda, şu an var sanıyorum, sizi de bana karşılık olarak yazan kimseler, yazdıklarımı okuyup muhattap alacak birileri gibi kabul ediyorum. aslı ise daha önce dediğim gibi, kendi zihinsel sorunlarımı henüz çözemeyişim ve evreni tam olarak kavrayamayışımdır.

    bunları kavrayınca da üstün insan olacağım ve giderek tanrılaşıp ölümsüzleşeceğim. o bize evren fikrini veren üstün ruha ulaşacağım. kendimi bulacağım. mevcudiyetim daha da gelişecek ve madde, evren gibi sığ varoluşlarla uğraşmayacağım.şu an evren diye bildiğiniz her şeyi yok edeceğim belki de. kendimi harflerle seslerle değil, bu evrenin bize öğrettiği iletişim araçları ile değil, daha üst bir algıyla daha ileriye taşıyacağım ve cevap veremediğim problem kalmayacak. benden önce ne vardı, sonra ne var, hepsini farklı boyutlarda çözeceğim.

    işte karl marx insanları materyalizm ile böyle küçük, sefil ve aşağılık gösterip buna hapsetti.

    tarihe düştüğüm notumdur. ne yazık ki beni 100 yıl sonra ancak anlayacaklar.
    ···
   tümünü göster