1. 226.
    +1
    @53 te verdiğin 'güçlü varlığa hatim indir işe yaramaz ' az çok söylemlerim ile eşleşiyor ,fakat bir ayrtıntısı var ... peki sen bu kanıya nerden vardın ? kaç varlık ile ilişki içinde oldun hangisine ne yapılacağı hükmüne nerden vardın ? tecrübe etmedi isen ve farklı görünmek adına yazıyorsan , kısacası ilave edeceğin bir husus yoksa neden bu sağdan soldan yazan zatların fikirlerini, efsaneleri paylaşıyorsun. ilmin kadar konuşmanı öneririm kardeşim . elbette bir müslüman isen Allah yalancıları sevmez bilesin . yok inançsız biri isen yine yalan söylemek ahlaka uymaz

    @201 de ' savaş içinde değiliz ' demen başlı başına bilgin olmadığı anldıbına gelir...

    'elbette ben senin doğru yolunun üstüne pusu kuracağım , onların birçoğunu şükreder bulamayacaksın ,senin ayırdığın müstesna' ayeti neyi ifade ediyor...

    Allah meleklere ben yeryüzünde bir halife yaratacağım dediğinde halifeden kastı şimdiki sapık hocaların bahsettiği gibi allahın halifesi miydi ? halife haleften gelir ve halefte bir önceki yerine gelen manasındadır... yani insan allahın ( haşa ) yerine gelmemiştir... peki kimin yerine ?

    bunu da meleklerin ' biz seni hamd ile tesbih ederken, yeryüzünde fesat çıkarıp kan dökecek birini mi yaratacaksın ' demesi ne demektir ? melekler için bildirilenden ötesini bilemedekleri ayette sabittir. o halde meleklerin bu kan döküp, fesat çıkarma olayını daha önceden tecrübe ettikleri anlaşılmaktadır. şeytanın cinlerden olduğu bildiriliyor peki neden şeytan 'ben daha hayırlıyım ' diyerek karşı çıkıyor .

    çünkü yeryüzü daha evvelden cinlere tahsis edilmişti ve insanda yeryüzünde halife kılınarak cinlerin hükmüne ortak ve varis edilmişti.

    kısacası sayfa sayfa gezip 3-4 mesajına bakarak dahi ciddi anlamda ekgib bilgili biri olduğun bellidir kardeşim. insanları kandırma . amacım sana nasihat etmek değil bu sayfalarda tirtir titreyen zavallı arkadaşların gönlünü ferahlatmaktadır.
    ···
   tümünü göster