1. 1.
    -1
    buyrun ilk düşünce benden :

    John Stuart Mill 1861'de demokrasinin Farklı uluslardan oluşan bir ülkede neredeyse imkansız olduğunu söylüyordu. Bundan evvelde John Lay 1800'lerin başındaki ünlü Federalist gazetesindeki köşesinde Amerikalıların Aynı dili konuşan, aynı dine sahip, aynı yönetim ilkelerine bağlı olan, tavırlarında ve adetlerinde birbirine çok benzeyen ataların soyundan geldiğini vurguluyordu. Ayrıca şunuda ekliyordu : Amerikalılar kuşkusuz -din kardeşleridir- ve asosyal, kıskanç ve birbirine düşman hizplere-gruplara bölünmemelidir.

    Demokrasinin ilk kuramcıları, gelişim düzeyi yada ülke içi sosyal yapısı ne olursa olsun her topluma demokrasinin (bir ilahi kanunmuş gibi) yerleştirilebileceğini savunan 21.yy düşüncesini duysalardı heralde şaşırılardı.

    Asyalıların kafası çalışır mı ? - Doğu ile Batının arasındaki farkı anlamak
    KISHORE MAHBUBANI - Singapurlu Eski Diplomat
    ---

    Demokrasinin batılı olmayan savunucuları (türkiyemizde dahil) gelişim düzeyi yada ülke içi sosyal yapısı, batı dünyasının zihni ve sosyal yapısı gibi olmadığı halde; kendilerine her ne pahasına olursa olsun demokrasinin (bir ilahi kanunmuş gibi) yerleştirilebileceğini savunan 21.yy düşüncesini nasıl oluşturduklarını sorgulasalardı dünya cennetlik bi yer olurdu heralde * )
    ···
   tümünü göster