1. 1.
    +1
    sevgili liseli

    bu entryi bi üni son senesine demir atmış bi abiniz olarak yazıyorum. özet te geçmicem. okuyun amk.

    biliyorum zor bi yıl geçiriyorsun. amaç sadece bi kaç sınavla hayatını şekillendirme dimi. ne kadar taktan. bilmiyorum ne olmak istiyorsun ama onun peşinden koşman gerek bunu biliyorum. üniye girmek istiyorsun ama ne okumak istediğini arka plana atmak gibi bir hata yapıyorsun. evet burada koşullar sana istediğin bölümü okuma fırsatını sunacak kadar rahat değil. senin gibi milyonlarca tip var. amacın üniye kapağı atayım dimi. gerisi kolay diyosundur. yok aslında değil işte. her şey ünide başlıyor bi bakıma.

    başarılısındır. ailen sana garanti meslek diye tıp oku diye baskı yapıyordur. ama sen belki kimya okuyup bilim adamı olmak istiyorsun. isteklerinin peşinden koş. kimse senin hayatına karışmamalı. ailen bir bakıma faydacı-makyavelist düşünmekte her ne kadar iyiliğini düşünse de... garanti meslek tıp. parası da iyi. ailene ileride bakıcaksın. ailen de senin onlara maddi açıdan sıkıntı çekmeden bakmanı istiyor bi bakıma. el bebek gül bebek yetiştirdik seni sıra sende kafası.. yaşıyorum bende..

    gönül isterdi ki tarih okuyayım, araştırmalar yapayım. hala da kendimce bakınıyorum. ortadoğu tarihi, rönesans tarihi, osmanlı tarihi gibi gibi.. ama ne ? ülke o derece taktan ki istediğimi bende yapamıyorum. şu an endüstri mühendisiyim. ben mutlu muyum? evet cidden mutluyum ama benim mutluluğumu yaşayamayan milyonlarca arkadaş var. dilerim sen onlardan olmazsın.

    sınav birincisi badem bıyık fem çıkışlı embesil bi tip olur büyük ihtimalle bozma moralini. onun hayatı sadece duvarlarla çevrili olacak. özgürlük tatmayacak belki. birden fazla kadına dokunmayacak belki. ne büyük ekgiblik dimi. sen sen ol üniversite hayatın güzel geçirmen için çalış et... yapacak bişi yok.

    güzel haberler alman dileği ile
    tony
    ···
   tümünü göster