1. 1.
    +1
    Not: Bu yazı bir liseli tarafından yazılmıştır, "liseli", "gibtir git" vs. yazmak yerine okumamak daha mantıklı.

    Bahar aylarında havaların ısınması, börtü böcükün orataya çıkması, otların yeşermesi, kuşların ötmesi, okula lakosla gitme gibi klagib olaylar sayesinde liseli rahatlar. Doğa yemyeşil ve canlıdır, liseli okulda 7-8 saat kapalı kalmak yerine kaçmayı ve hayatı yaşamayı tercih eder. Evde yiyeceği dayak umurunda değildir çünkü evden çıkıp istediği gibi dolaşabilir hava güzeldir ayrıca yanlız kalmayacağını bilir, arkadaşları aynı durumdadır.

    Okuldan kaçan liseli okulda kalan ineklere bakıp "vay amk ne inekler" der ve yaptığını marifet sanıp anarşist bir ruh haline bürünür. "Fuck The System" sözü ağzından düşmez, sanki bu sistemin tek mağduru oymuş gibi davranır. Öğretmenler gözünde düşmandır, onun robot olmasını isteyen birer robottur. Fakat kapitalizm denen meretten haberi olamayan liseli okuldan kaçınca sisteme karşı geldiğini sanır ve aslında bunun bir eleme olduğunu, ileride bu anarşist ruhun insanlar tarafından kayle alınmayacağını, boş gezen olarak anılacağını fark etmez.

    Bu arada yazılı haftasından yeni çıkmıştır ve çoğu kötü geçmiştir. -"31", "69", "58" gibi notlarında geyiğini yapar ve arkadaşlarıda ayıp olmasın diye gülümser. Bunu farkeden liseli bir daha böyle espriler yapmamaya ant içer fakat gelecek yazılılarda yine aynı şeyi yapacaktır.- Notları önemsemez liseli, "sanki ileride hatırlayacağım amk", "çocuğum olsun okutmayacağım amk", "okulu bombalayacağım amk", "terör örgütü kuracağım amk" gibi cümleleri bol bol kurar.

    Liseli hayatında bir şeyerin ekgib olduğunu fark eder bu aylarda. Bir sevdiceği olmalıdır liselinin. Sevgi ihtiyacını karşılamalıdır. Çünkü bu aylarda çok hassastır liseli, okul sınırları dışında inanılmaz bir insan sevgisi yeşerir içinde. Şiir okur, resim çizer, bir kaç satır yazar, müzik dinler, bowling oynar, bilardo oynar, kitap okur baharda. Liselinin notları ne kadar düşük olursa olsun matematiği çok sevmektedir, ama öyle böyle değil, "matematiksiz hayat hatadır" gibi çalıntı cümleler kurar, paylaşır. Gerçekten onun için öyledir. Vikisöz'e girer, Albert Einstein'in sözlerini okur ve hayatına uygulamaya çalışır. En sonunda okulun başında katılmak için başvurduğu matematik olimpiyatlarına 10 gün kalmıştır fakat I. kitabı bile bitirmemiştir liseli, çalışır, matematik sonuçta ileride bilgisayar mühendisi olmak için buna aşık olmak zorundadır liseli. Ayrıca bu aylarda aklına site kurmak için içerik gelir liselinin. Üstün(!) algoritma yetisiyle asla hack edilemeyecek(!) bir site kurmak için kolları sıvar.

    Artık her şey istediği gibidir, popüler kültürden uzak, kendi kültürüne yakın bir hayatı vardır. Bu anarşist liseli'nin düşüncelerini paylaşması gerekmektedir artık. Eğer hissettiklerini, düşündüklerini yazar ise kendini tarafsız değerlendirebileceğini düşünür, daha sonra biriyle paylaşmanın daha makul olduğunu düşünür fakat anlatmaya çekinir, yaklaşık 1 aydır girmediği inci sözlük gelir aklına, sözlükte adı yoktur. Ayrıca sözlük anarşizmin, rahatlığın bir simgesidir onun için. Hemen giriş yapar ve insanlara düşüncelerini anlatmak için "baharda sözlük bir başka güzel" diye bir başlık açar. Alacağı tepkileri heyecanla beklemektedir liseli.

    Not: Özet yok, okuyun.
    ···
   tümünü göster